Милојевић гази ка полуфиналу челенџерa у Бањалуци

Милан Зубовић
Милојевић гази ка полуфиналу челенџерa у Бањалуци

Бањалука - Српски тенисер Никола Милојевић пласирао се у четвртфинале 16. издања бањалучког челенџера, пошто је побиједио Француза Александра Милера резултатом 7:6 (6), 6:0.

Милојевић је имао велику предност у првом сету, али је са неколико лоших потеза дозволио противнику да се разигра и опасно запријети, али је у тај-брејку успио да стигне до вођства, да би у другом сету само потврдио добру форму.

- Имао сам малих проблема због ветра који је дувао доста неравномерно, па је до изражаја долазило сналажење по терену у таквим условима. Доста добро сам почео и повео са 5:2, да бих тада стао, опустио се те олако испустио предност. Дозволио сам себи да губим са 2:5 у тај-брејку, али сам некако успео да пребродим кризни моменат па сам везао пет поена. То ми је било битно са менталне стране и знао сам да ће други сет бити много бољи, мада нисам очекивао да ћу славити овако убједљиво - рекао је Милојевић, који је постављен за четвртог носиоца.

У четвртфиналу ће играти са Шпанцем Карлосом Табернером.

- Морам бити концентрисан током целог меча те не дозволити да ми се понове падови у игри које сам имао и требало би да пренесем игру из другог сета у четвртфинале који је одличан показатељ за даље - додао је Милојевић.

Други српски представник у осмини финала Данило Петровић није имао много прилике да дође међу осам најбољих, пошто је бољи од њега био трећи носилац Максимилијан Мартерер из Њемачке са 6:2, 6:1. Четвртфинале у Бањалуци неће видјети ни први носилац Шпанац Роберто Карбаљес Баена од којег је бољи био Италијан Андреа Арнаболди са 2:6, 3:6. Уједно, једини шампион који је подигао пехар на теренима ТК Младост Данијел Химено Травер (2009) неће по други пут отићи до краја пошто је поражен од Феликса Оже-Алијасима са 5:7, 3:6.

Резултати и парови

Остали резултати четвртфинала: Здењек Колар - Томислав Бркић 6:3, 7:5, Петер Нађи - Пол Толедо Баге 1:6, 4:6, Рикардо Охеда Лара - Карлос Табернер 7:6 (1), 6:7 (1), 2:6, Хауме Мунар - Филип Хорански (предаја Муанра). У четвртфиналу, које би требало да буде одиграно данас, састају се: А. Арнаболди - Р. Оже-Алијасим, М. Мартерер - З. Колар, К. Табернер - Н. Милојевић, Ф. Хорански - П. Толедо Баге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана