Миљан Станић, тренер МРК Слога: Радује ме што смо убрзали игру

Дарко Драгичевић
Миљан Станић, тренер МРК Слога: Радује ме што смо убрзали игру

ДОБОЈ - Рукометаши добојске Слоге имаће одмах на старту првенства Босне и Херцеговине три веома важне утакмице, које умногоме могу да одреде даљи ток сезоне.

ећ на старту прољећног дијела шампионата очекује их дерби против јесењег шампиона Извиђача. Затим слиједи нови дуел против Вогошће, која је била ривал у Купу БиХ, те меч против Криваје. У прва три кола Добојлије ће играти против три екипе које су међу пет првопласираних. А треба додати и да Слога практично све мечеве игра као гост јер је домаћин у Осјечанима.

- Распоред је тежак, али се не осврћемо превише на то. Највише смо концентрисани на своју игру, имамо младе играче који треба додатно да напредују. Имали смо само девет дана паузе, јер смо кренули са радом већ 2. јануара. Након турнира у Макарској одиграли смо и меч првог преткола Купа БиХ, гдје смо савладали Маглај. Оно што је било примјетно кроз ове утакмице је да смо значајно убрзали игру. Као резултат таквог начина игре, били смо веома ефикасни у нападу, гдје смо у три дуела постигли по 35 голова. Показала је екипа карактер и да има још простора за напредак, што може да нас радује. Осим Станка Станковића, екипа је млада и најбитније је да ти момци буду што бољи и да расту из утакмице у утакмицу - поручио је Станић.

Тренер Слоге истиче да је задовољан и појачањима која су дошла у зимском прелазном року, те да очекује да екипа поправи тренутну позицију.

- Никола Кнежевић се практично вратио у тим и дао нам је велики допринос у одбрани у одиграним мечевима, док је Лука Ђорђевић донио квалитет више у организацији и сад имамо разноврсност с њим на паркету. Очекујем да будемо бољи у наставку сезоне, а вјерујем да ће са тим доћи и напредак на табели - додао је Станић.

Извиђач прави тест

Слога ће у првом колу прољећног дијела шампионата (субота, 18 часова) угостити Извиђач, јесењег шампиона БиХ.

- Извиђач ће бити прави тест како смо радили у овом периоду, јер је у питању најбољи тим у БиХ, што се види и по резултатима. Наравно, урадићемо све како бисмо остварили повољан резултат на старту другог дијела - каже Станић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана