Милан Томић, тренер Црвене звезде: Увијек ће бити незадовољних

Агенције
Милан Томић, тренер Црвене звезде: Увијек ће бити незадовољних

Београд - Кошаркаши Црвене звезде са каматом су се реванширали Приморској за пораз у четвртфиналу Суперкупа АБА лиге прије десетак дана, јер су у првом колу регионалног такмичења славили резултатом 90:64 (28:21, 17:3, 28:24, 17:16).

Сусрет шампиона АБА лиге и Друге АБА лиге, који је дебитовао у вишем рангу, није био резултатски занимљив јер је домаћин од старта кренуо силовито и није ништа желио да препусти случају, па се чини да је научио лекцију из првог меча након којег је тренер Милан Томић рекао да његов тим не може да игра по систему “лако ћемо”.

Томић није желио много да говори о побједи и нагласио је да се окрећу сусрету са Фенербахчеом у другом колу Евролиге, који је на распореду прекосутра у дворани “Александар Николић”.

- Хтео бих да честитам својим играчима на победи. У четвртак имамо утакмицу са Фенербахчеом - кратко је рекао Томић.

Услиједило је питање колико је тешко распоредити минутажу да сви буду задовољни.

- Тешко је да у једном тиму имате све задовољне, тада нећемо имати резултат. Неко ће увек бити незадовољан - рекао је тренер “црвено-бијелих”.

Услиједило је питање о уклапању Дерика Брауна у тим и да ли је спреман.

- Уклопиће се. Спреман је 100 одсто. Одиграо је одличну утакмицу. Сигурно је да може много боље, а и цела екипа може боље - закључио је Томић.

Звезда је врло добро играла пред празним трибинама “Пионира” јер издржава казну због инцидената на мечу са Будућности, а предводио ју је Лоренцо Браун са 18 поена и десет скокова, Огњен Добрић постигао је 13, Џејмс Гист 11, док је Мохамед Фаје убацио десет поена.

- Играли смо чврсто и ово ће бити сјајна година ако одржимо ову игру. Напорно радим сваког дана, а имам и подршку саиграча. То је суштина свега - казао је Лоренцо Браун, који је био доста критикован због слабијих партија.
 

Будућност

Посљедњи меч првог кола синоћ су одиграли Крка и ФМП, док је Будућност на свом терену била боља од Задра резултатом 93:80.

Данило Николић убацио је 14 поена за побједника, док су по 13 додали Зоран Николић, Суад Шеховић и Скот Бамфорт. Код гостију Брајон Ален био је најбољи са 16 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана