Милан Дозет остаје у Игокеи

Милан Зубовић
Милан Дозет остаје у Игокеи

БAЊAЛУКA - Кошаркашки клуб Игокеа почела је са склапањем тима за сљедећу сезону, а од неколико играча који су стигли у редове Aлександровчана најзвучније име је Милан Дозет, који је и прошле године носио дрес ове екипе.

Тим ће ове сезоне са клупе предводити Драган Бајић, који је прошле сезоне био први помоћник Слободану Клипи и који је водио тим када је Клипа поднио оставку послије пораза од Широког у трећој утакмици плеј-офа првенства БиХ.

- Почели смо са склапањем тима и већ смо довели неколико играча за искушења у сљедећој сезони. Свакако да је ту прво име Милан Дозет, са којим смо договорили наставак сарадње јер је он и прошле сезоне био један од наших најбољих играча. Мислим да ћемо склопити респектабилан тим, који ће моћи да се носи са осталим екипама у БиХ и да ће, као и увијек, играти значајну улогу у шампионату. Наше амбиције су, као и увијек, веома високе, а то значи да идемо по трофеј у сваком такмичењу у којем будемо учествовали - изјавио је Бајић.

Осим Дозета, у клуб су још стигли Филип Aдамовић, Милијан Боцка и Ведран Вученовић, који играју на позицији плејмејкера. Aдамовић је прошле сезоне играо за Сервицијум из Градишке и бањалучки Борац Нектар. Боцка је Лигу 6 БиХ провео у Младости из Мркоњић Града, док је Вученовић наступао за Сервицијум. Осим Дозета, на мјесту бека шутера играће и Ђорђе Тресач, који је стигао из чачанског Борца, док су крила Стефан Матић (стигао из Чапљине), Марко Милекић и Немања Јовичић (подмладак клуба). На позицији крилног центра за сада је сарадња продужена са Бојаном Ђурицом, док се Милош Коматина послије једне сезоне проведене у мркоњићкој Младости враћа у клуб. Руководство Игокее још није довело класичног центра, а преговори са појединим играчима су у току. 

Бајић

Тренер Драган Бајић већ раније је водио Игокеу, и то у сезони 2008/09, када је на клупу сјео умјесто Предрага Бадњаревића. Са Aлександровчанима је успио да веже 21 тријумф у низу те сезоне, а одступио је са те функције пред сам почетак плеј-офа, када је на његово мјесто постављен Дарко Русо. Тачан датум почетка припрема још није потврђен и зависиће од почетка шампионата БиХ, који такође још није дефинисан. Према тренутној ситуацији, припреме ће кренути крајем августа или почетком септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана