Микић задовољан само првим мечом

Дарко Пашагић
Микић задовољан само првим мечом

Требиње - Рукометаши бањалучког Борац м:тела заузели су четврто мјесто на другом Међународном турниру “Свислајон” у Требињу, пошто су у дуелу за трећу позицију поражени од словеначког прволигаша Изоле са 25:26 (13:13).

 

Прво полувријеме прошло је у потпуно изједначеној игри, у којој ниједна екипа није имала више од два гола разлике. Рукометаши Изоле боље су отворили других 30 минута и брзо дошли до четири гола предности. Ипак, изабраници Мирка Микића, који нису пружили игру као у прва два сусрета на овом турниру, великом пожртвованошћу успјели су 10 секунди прије краја да стигну предност Изоле и изједначе на 25:25. Враћајући се у одбрану Немања Вучићевић је нехотично закачио играча супарничке екипе приликом извођења лопте са центра, што су судије, у складу са новим правилима, оцијениле као прекршај за искључење и директан седмерац, који је донио побједу Словенцима. Најбољи играч “црвено-плавих” био је јуниорски репрезентативац Бразила Гиљерме Лињарес де Соуза са осам погодака, док је шест пута прецизан био Бојан Рађеновић.

Прије овог сусрета Бањалучани су у групи поражени од европског шампиона Вардара са 30:34 и савладали су домаћина Леотар са 26:24.

- Добру партију смо пружили само у дуелу са европским шампионом Вардаром, од којег смо поражени са 30:34. У том мечу имали смо доста течну игру, о чему свједочи податак да смо постигли чак 30 голова. У сусретима против Леотара и Изоле много смо гријешили. Промашено је доста зицера и направљено много техничких грешака и на томе морамо порадити - рекао је кормилар Бањалучана Мирко Микић, послије три прва сусрета у склопу припрема за наредну сезону.

Рукометаши Борац м:тела већ у петак и суботу одиграће два сусрета са још једном словеначком екипом, Шкофјом Локом. Први сусрет је 16. августа у Бањалуци, а дан касније ова два ривала снаге ће одмјерити у Приједору. Послије тога за 23. и 24. август заказана су два дуела са хрватским прволигашем Сесветама и оба ће бити одиграна у Бањалуци.

- Ова четири дуела идеално ће нам послужити да се уиграмо и што спремније дочекамо дуеле Купа ЕХФ против Олимпијакоса, који нас очекују 31. августа у Грчкој и 7. септембра у Бањалуци - додао је Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана