Мијат Гаћиновић, репрезентативац Србије: Желимо побједу против Њемачке

Данијел Радујковић
Мијат Гаћиновић, репрезентативац Србије: Желимо побједу против Њемачке

Бањалука - Члан омладинске селекције Србије Мијат Гаћиновић изјавио је за "Глас Српске" како вјерује да "орлићи" могу савладати селекцију Њемачке у утакмици другог кола Европског првенства која се игра у Мађарској данас од 18 часова.

- Очекујем тежак меч са Нијемцима. Ово ће бити дерби групе, али вјерујем у нашу снагу. Идемо на побједу, сматрам да имамо квалитетну екипу. Нисмо имали среће против Украјинаца у првом колу, били смо бољи. Услови за игру су били доста тешки због велике врућине, али то није оправдање и могли смо још боље одиграти - казао је млади Гаћиновић.

Актуелни шампиони Европе у овом узрасту освојили су бод у првом колу против Украјине (1:1), док су Нијемци без већих проблема савладали Бугарску (3:0).

Уз капитена Немању Максимовића и голмана Предрага Рајковића, Гаћиновић је једини члан ове селекције који се прошле године окитио златом на првенству у Литванији. Он сматра да и ова генерација "орлића" може направити велики резултат као и она прошлогодишња.

- Ту су негдје по квалитету обје репрезентације. И у овој има одличних фудбалера. Међутим, још је рано прогнозирати било шта, али вјерујем у ову селекцију и сматрам да можемо направити запажен резултат као и прошле године у Литванији - додао је Гаћиновић.

Нада се да ће Србија заузети једно од прва два мјеста у групи Б, што би им обезбиједило пролазак у полуфинале. Након меча са Нијемцима очекује их дуел са Бугарском у петак од 20.15 часова.

- Доста тога зависиће од меча са Њемачком, али сматрам да имамо квалитет да прођемо групу, што би био велики успјех. Онда бисмо дошли у нокаут фазу гдје је све могуће - закључио је фудбалер Војводине, иначе рођени Требињац.

У другој утакмици групе састаће се Бугарска и Украјина од 21 час.

Табела

1. Њемачка 1        1        0        0        3:0     3

2. Србија    1        0        1        0        1:1     1

3. Украјина 1        0        1        0        1:1     1

4. Бугарска 1        0        0        1        0:3     0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана