Мијат Гаћиновић, млади играч Војводине, за Глас Српске: Шпанија, Њемачка или Холандија идеалне за мене

Данијел Радујковић
Мијат Гаћиновић, млади играч Војводине, за Глас Српске: Шпанија, Њемачка или Холандија идеалне за мене

Бањалука - Након дужег опоравка због проблема са вирусом млади офанзивни везни фудбалер Војводине Мијат Гаћиновић (20) вратио се тренирању са остатком екипе, али је под знаком питања да ли ће одиграти иједан меч за "лале" ове сезоне пошто постоји могућност да током овог прелазног рока промијени средину.

Гаћиновић је недавно постао шампион свијета са омладинском селекцијом Србије, а већ на Мундијалиту је имао здравствених проблема који су га мучили све доскора.

- Почео сам прије шест дана да тренирам са Војводином и хвала богу, супер је за сада, док остатак екипе тренира већ два мјесеца, откако су на окупу. Одиграли су доста утакмица и уиграли се и морам да се добро спремим да бих их сустигао што се тиче спреме. Тек након тога покушаћу да се наметнем тренеру и борим се за мјесто у главном тиму, а све то под условом да останем у екипи - рекао је Гаћиновић.

Међутим, како ствари стоје, момак који је рођен у Требињу врло лако би се могао наметнути тренеру неког другог европског клуба. За њега има доста заинтересованих екипа, али Мијат у овом тренутку није могао да открије ништа више осим гдје би волио да настави каријеру.

- Када је ријеч о трансферу, не могу тренутно ништа да причам и још нема ништа конкретно. Могао бих отићи из Војводине ако дође добра инострана понуда. Што се тиче лига гдје бих волио да одем, мислим да би ми шпанска, холандска или њемачка лига одговарале и у једну од тих држава највише бих волио да одем - казао је брзоноги играч средине терена.

За овог младића и прошле сезоне било је доста заинтересованих тимова, али се тај број повећао након љетошњег Свјетског првенства гдје је Гаћиновић, као и већина репрезентативаца Србије, додатно заинтересовао најбоље европске клубове.

- Много нам је значило то Свјетско првенство и на приватном плану и што се тиче самопоуздања. Сада нас другачије гледају и постали смо интересантнији за многе клубове - закључио је Гаћиновић.

Одмор у Требињу

Након што је са омладинском селекцијом Србије освојио Свјетско првенство на Новом Зеланду, Мијат је посјетио и родно Требиње гдје су му суграђани приредили дочек.

- Био сам неколико дана у Требињу, било је баш фино. Такође, отишао сам мало на море послије свег оног "хаоса" који сам имао тих дана. То ми је баш добродошло - казао је Гаћиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана