Меси слободан уколико Каталонија постане независна

Срна
Меси слободан уколико Каталонија постане независна

Барселона - Фудбалер "Барселоне" Лионел Меси може да напусти клуб без активирања откупне клаузуле уколико шпански регион Каталонија постане независан, а клуб се не буде такмичио ни у једној од четири најјаче европске лиге, пише данас лист "Мундо".

Најбољи стријелац у историји "Барселоне" потписао је нови уговор у новембру, седам мјесеци прије истека старог. Уговор траје до 2021. године и садржи откупну клаузулу од 700 милиона евра.


"Мундо" пише да ће клуб дозволити петоструком освајачу титуле свјетског играча године да оде уколико "Барселона", као резултат евентуалне независности Каталоније, не буде играла у првој лиги Шпаније, Енглеске, Њемачке или Италије.

"У интересу повјерљивости, клуб никада не коментарише уговоре које је потписао са играчима и никада то неће радити", рекао је портпарол "Барселоне".

Политичка криза изазвана иницијативом за осамостаљење Каталоније још није ријешена, а присталице независности освојиле су тијесну већину у новом сазиву регионалног парламента.

Предсједник шпанске прве фудбалске лиге Хавијер Тебас рекао је више пута да ће "Барселона" и остали каталонски клубови бити искључени из овог такмичења уколико Каталонија постане независна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана