Меси одговара за утају пореза

Агенције
Меси одговара за утају пореза

Мадрид - Суд у Барселони потврдио је да ће аргентински фудбалер Лионел Меси ипак бити оптужен због наводне утаје пореза.

Оптужници неће побјећи ни његов отац Хорхе, који је задужен за бригу о финансијама четвороструког освајача "Златне лопте".

Суд сматра да је Меси могао да зна за стварање мреже лажних компанија које су коришћене како би било избјегнуто плаћање пореза.

Меси и његов отац оптужени су да су преварили државу Шпанију за више од четири милиона евра у периоду од 2006. до 2009. године, али су они то демантовали. Меси је, иначе, четврти на листи најплаћенијих спортиста свијета, а на тој листи налази се иза боксера Флојда Мејведера, колеге Кристијана Роналда и кошаркаша Леброна Џејмса. Он годишње зарађује 40 милиона долара у платама и бонусима, као и још 23 милиона долара на основу прихода од разних спонзора.

Лео Меси тренутно одмара са Антонелом Рокуцо у Италији, а 1. августа играће у хуманитарном мечу у Риму који организује његов земљак папа. Лео није коментарисао овакав развој ситуације, али је на "Инстаграму" оставио поруку која се тумачи као реакција.

- Лав никада не би требало да води рачуна о томе шта мисли овца - написао је сјајни фудбалер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана