Мејведер бољи од Пакјаа на бодове у »мечу вијека«

24sata.hr
Мејведер бољи од Пакјаа на бодове у »мечу вијека«

Лас Вегас - Боксерски спектакл и дугоочекивани “меч вијека” припао је Американцу Флојду Мајведеру, који је једногласном одлуком судија (118-110, 116-112, 116-112) свладао Филипинца Манија Пакјаа у “MGM Grand Garden Areni” у Лас Вегасу пред више од 15.000 гледалаца.

Мани Прути Бој  сад је власник појаса по WBA, WBC, WBO и The Ring верзији у категорији њелтер.

“Желим захвалити Богу на побједи, навијачима који су дошли у Вегас и широм свијета. Пакјао је ђаволски добар борац, сад знам зашто је дио елите бокса. Знао сам да ће добити неке рунде, имао је својих тренутака у борби, али учинио сам све што сам требао да добијем и држао га на дистанци. Мој би тата сигурно учинио више, али Мани је тежак супарник. Имам још једну борбу у септембру, рекао је Флојд након побједе, испраћен звиждуцима из доброг дијела дворане.

“ Мислим да сам ја побиједио. Мислим да је борба била добра. Много пута сам га погодио, видио сам ударце. Он се стално кретао по рингу па није било лако задати толико удараца. Могу да поднесем његову снагу, он није јак као неки други боксери. Није већи од мене, иако величина није ни битна. Борио сам се и са већим момцима”, казао је Пакјао.

Био је то дуг и исцрпљујућ меч на свих 12 рунди, након којег су оба дизала руке у зрак славећи побједу. Био је то индикаторколико је заправо мало тога пресудило. Мејведер је активније отворио меч и у првој рунди задао више удараца, а Пакјао се више бранио и у другој, доноси 24sata.hr.

Филипинац је одговорио доминацијом у друге двије рунде, а посебно је опасан био у четвртој, гдје је поштено уздрмао Мејведера. Сљедећих неколико рунди протекло је у споријем темпу, у осмој је Пакјао поновно имао одличан директ, али недуго потом одговорио је Мејведер, а сама завршница била је врло изједначена. Ипак, неким чудом судије су увјерљиво пресудиле у корист првака, којем је ово 48. побједа у исто толико професионалних мечева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана