Мега боља од Игокее у Бару

Иван Драгичевић
Мега боља од Игокее у Бару

Бар - Шампион БиХ Игокеа испала је у четвртфиналу Суперкупа АБА лиге изгубивши у Бару од Меге Бемакс резултатом 72:83.

У првом званичном мечу нове сезоне Александровчани су одиграли лошу трећу четвртину (14:25), што их је коштало пораза, па је Мега у том тренутку имала и 21 поен предности. Екипа Драгана Бајића покушала је да преокрене меч, истопила предност ривала на свега пет поена заостатка, али није имала довољно снаге за преокрет.

Бољи од осталих у Игокеи били су Дезмонд Вашингтон и Данило Шибалић са по 18 поена, с тим што је Шибалић све поене постигао шутем за три поена. Никола Јевтовић додао је 14. На другој страни најрасположенији је био Дилан Енис са 23 поена. Ривал Меги у полуфиналу биће Цедевита, а тај меч игра се сутра од 18.45 часова.

Први Суперкуп АБА лиге протиче без шампиона Црвене звезде која је раније заказала турнир на Криту, а циљ челника такмичења је да овај догађај постане традиција пред почетак лиге. Цедевита је против ФМП-а направила предност у другом периоду послије резултатског баланса у првој четвртини. Загрепчани су заиграли боље на крилима искусног Американца Димитриса Николса, који је покренуо своју екипу поенима и великом енергијом. Бивши играч Панатинаикоса из којег је дошао у Цедевиту и освајач Евролиге са ЦСКА убацио је 15 поена и тако се на добар начин представио навијачима своје екипе и новом тренеру Јури Здовцу. И једни и други у нову сезону улазе са потпуно другачијим тимом и новим тренерима, а свакако да имају различите амбиције. ФМП са тренером Владимиром Јовановићем тежи опстанку у лиги након што је прошле сезоне догурао до финала Суперлиге Србије. Плејмејкер Филип Човић поново ће бити покретачка снага ове екипе, док су Меверик Роуен и Мајкл Оџо показали да ће бити појачања већ у својим дебитантским сезонама у сениорској кошарци. Синоћ су играли Цибона - Будућност и Морнар - Партизан.

Нова сезона АБА лиге почиње наредног петка, 29. септембра, а Игокеина премијера је тек 2. октобра када гостује Петрол Олимпији у Љубљани.

Партизан преговара са Милером

Иако су поједини медији објавили да је завршен трансфер плејмејкера Патрика Милера у Партизан, то још није готова прича, јер су двије стране и даље у преговорима.

Милер је наступао у Турској за Бешикташ, гдје је добио отказ и Јешилгирешун. Висок је 185 цм и био би други Американац у "црно-бијелом" дресу уз Најџела Вилијамса Госа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана