Меч Игокее и Крке под знаком питања

Милан Зубовић
Меч Игокее и Крке под знаком питања

ЛАКТАШИ - Гостовање Игокее код Крке у другом колу АБА лиге идуће суботе под знаком је питања јер је словеначкој екипи одређен десетодневни карантин.

Осим екипи из Новог Места, Национални институт за јавно здравство Словеније одредио је карантин и Цедевита Олимпији јер је један њен играч био заражен вирусом корона. Два словеначка тима састала су се у првом колу АБА лиге и занимљиво је да је тек на полувремену екипи из Љубљане саопштено да у својим редовима има једног инфицираног играча, али је меч завршен побједом “змајчека” резултатом 77:69. Није саопштено име зараженог, мада Ален Хоџић није играо у другом полувремену, иако је у првом провео 11 минута на паркету. Тренер Игокее Драган Бајић упознат је са ситуацијом и могућим одгађањем меча, али није желио много да говори о тој теми, док постоји могућност да играчима буде дозвољено да изађу из изолације уколико након тестирања буду негативни на присуство вируса у организму.

- Спремамо се и надамо да ћемо играти јер утакмица није пролонгирана ни отказана. Чекамо нове информације из Словеније или АБА лиге - кратко је рекао Бајић.

Одмах након сусрета обје екипе су послате у изолацију и није било ни предвиђене конференције за медије.

- Одрадили смо два теста по повратку из Париза и утакмице са Нантером. Први налази су били негативни. Поновили смо тестирања пред меч са Крком, јер нас већ у сриједу очекује дуел са Бурсом у другом колу Еврокупа. Стигла је информација да је један резултат позитиван, па смо одмах послије меча комплетну екипу прослиједили у изолацију. Нико од играча, нити од чланова тима нема никакве симптоме. У сталном смо контакту с надлежним институцијама у Словенији, а већ смо о свему обавијестили и челнике Еврокупа - рекао је директор Цедевита Олимпије Давор Ужбинец.

Његов тим требало би да у сриједу игра сусрет другог кола Еврокупа против Бурсаспора, који је већ стигао у главни град Словеније, па је и та утакмица под великим знаком питања. Уколико “змајчекима” буде забрањено да играју, меч би могао да буде регистрован службеним резултатом 20:0 за турски тим. Сада су на потезу државни органи, који ће дати посљедњу ријеч хоће ли или неће бити дуела, док је из клуба најављено ново тестирање свих играча и стручног штаба. Ако Цедевита Олимпији буде дозвољено да игра, онда ни Крки не би требало да буде забрањен наступ против Игокее.

С друге стране, из Крке су поручили да улажу велике напоре да ублаже прописане мјере, односно да их скрате по упутствима Националног института за јавно здравство.  Најавили су и тестирања својих кошаркаша и особља, а резултати би требало да буду познати данас.

Занимљиво је да је меч Цедевита Олимпије и Крке одигран пред навијачима и у “Стожицама” се окупило 500 људи на трибинама, колико је дозвољено по словеначким законима.

Стријелци

До побједе у првом колу регионалног такмичења Цедевита Олимпију предводио је  Рион Браун са 21 поеном, пратио га је Микаел Хопкинс са 15, а Кендрик Пери додао је 14. У редовима Крке бољи од осталих био је Рок Стипчевић са 18, док је Родерик Камфор постигао 12 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана