Меч Борца и Сарајева под знаком питања због дуга Борца

Д. Р.
Меч Борца и Сарајева под знаком питања због дуга Борца

Бањалука - Дерби 24. кола Премијер лиге БиХ за фудбалере између Борца и Сарајева је под знаком питања јер Радна група која руководи бањалучким клубом није у стању да до петка уплати дуговања бившим играчима у износу од 52.775 марака.

То је данас потврдио предсједник Радне групе Драшко Илић, који је за сутра сазвао конференцију за штампу како би са овим проблемом упознао цјелокупну јавност.

- Једноставно нисмо у могућности да пронађемо толики новац и уплатимо га до петка. Послали смо писмо свим еминентним људима из врха Републике Српске у којем апелујемо да нам помогну, јер ако не одиграмо меч против Сарајева, биће то почетак краја Борца - рекао је Илић.

Према пропозицијама ФС БиХ, предвиђена казна за неодигравање меча је одузимање три бода и одређена новчана казна.

- Чак ни уплаћивање ове суме не рјешава ситуацију, јер већ за сљедећу морамо да уплатимо 100.000 марака. Добили смо пресуду по којој смо бившим играчима дужни укупно 310.000 марака - рекао је Илић.

Он је истакао да је посао Радне групе завршен јер је заказана Изборна скупштина за 31. март и да не жели да понесе бреме одговорности пошто је немоћан да било шта уради.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана