Матсуока: “Кеи игра боље од Новака и Надала”

Агенције
Матсуока: “Кеи игра боље од Новака и Надала”

Бивши јапански тенисер Шузо Матсуока вjерује да његов земљак Кеи Нишикори има добре шансе да освоји Ролан Гарос.

“Кеи удара лоптицу јаче и боље контролише ривале него прошле године. Има пристојну шансу да освоји Ролан Гарос, ’куца на врата’ то је сигурно. Нисам пристрасан, али мислим да игра боље од Ђоковића и Надала. Ипак, он је свjестан да је тенис више од чистог талента и да над његовом менталном стабилношћу стоји знак питања”, изјавио је некада 46. тенисер планете у интервјуу за АФП.

Нишикори је у недjељу одбранио титулу у Барселони, а сада ће играти у Мадриду, гдjе је прошле године изгубио у финалу.

“То што је Кеи доминирао на шљаци ставља га на друго мjесто листе фаворита за Ролан Гарос у овом тренутку, иза Ђоковића. Мислим да нико не би смио да га отпише и да има добру шансу”, додао је 47-годишњак који је 1992. године постао први Јапанац са ATP титулом.

Матсуока је бивши ментор петог тенисера свијета, са Кеијем се први пут сусрео када је Нишикорију било 11 година и увјерен је да ће његов штићеник освојити Грен слем титулу.

“На US open је играо свој прво Грен слем финале и нема сумње да је осjећао притисак, али мислим да је само питање времена када ће освојити највећу титулу. Ако освоји једну, може послије да их узме гомилу”, оптимистичан је Матсуока.

Према његовим ријечима, Нишикори нема разлога да се плаши тзв. “велике четворке”.

“Марију је било изузетно тешко”, каже Матсуока мислећи на Шкотово дуго чекање на први Грен слем трофеј (US опен 2012), “Играо је против преостале тројице који су били у свом апсолутном зениту. Али нема сумње да њихове моћи полако блиједе и да се диже нова генерација. Јасно је да Кеи може да побједи те играче и да има већу шансу да освоји Грен слем трофеј него што је то био случај прошле године. У сљедеће двије-три године направиће тај пробој, под условом да остане спреман”.

Нишикори се још као 18-годишњак пробио на велику сцену – тада је као квалификант и 244. тенисер свијета освојио титулу у Делреј Бичу. Међутим, његов напредак умногоме су успориле повреде, прије свега лакта, али и неких других дијелова тјела.

“Сада је чвршћи, а и веома је добар у читању противника, у игрању игрица и у томе да их психички надмудри. Може да успава противника да овај помисли да је Кеи готов, а онда да узврати и побједи у петом сету”, каже Матсуока и закључује:

“За мене постоје двојица генија у тенису – Федерер и Кеи. Њихов осјећај, њихова креативност. Кеи тек треба да освоји Грен слем титулу, али игра супер и може да сруши зид”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана