Марковић прва песница боксерског турнира Радован Бисић

Дарко Пашагић
Марковић прва песница боксерског турнира Радован Бисић

Бањалука - Најбољи боксер 14. међународног боксерског турнира "Радован Бисић", који је одржан у препуној дворани "Обилићево", је члан бањалучке Славије Стефан Марковић (категорија до 57 килограма), који је у финалном мечу савладао Марка Павловића из бијељинског Радника.

Њему су прелазни и пехар у трајно власништво уручили предсједник Боксерског клуба Славија Зоран Рашљић и син покојног Радована Бисића, Марко.

- У досадашњој каријери освајао сам бројна признања и медаље, али ово ми је једно од најдражих. У овом мечу сам доминирао, практично сам наступио са сломљеном руком и одмах послије проглашења отишао сам да ставим гипс. Вјерујем да ће повреда бити веома брзо санирана и да ће ми ово бити додатни подстицај у каријери - нагласио је Јекић.

За најбољег техничара проглашен је члан Славије Сандро Полетан (категорија до 81 кг), који је у финалу побиједио Деана Вељковића (Србија) једногласном одлуком судија на поене. Незадовољан одлуком жирија, у којем су били предсједник Боксерског савеза РС Миленко Томић, први човјек Скупштине БС РС Вукашин Родић, почасни предсједник Славије Драган Батар и званични делегат турнира Предраг Бартула, да буде проглашен само за најбољег техничара, а не и најбољег боксера, Полетан је бурно реаговао и разбио пехар, који му је уручио директор Славије Душко Бјелинић. Овај инцидент бацио је малу мрљу на одлично организовану манифестацију, која је показала да Бањалучани воле бокс, али и да ново руководство клуба улаже максималне напоре да овај трофејни спортски колектив врати на пут старе славе.

Најборбенији пар били су такмичари у категорији до 60 килограма Никола Ивковић ("Свети Георгије", Бањалука) - Себастијан Шаћири (Србија). Њима су пехаре уручили предсједник БС РС Миленко Томић и потпредсједник Славије Ненад Рађевић.

- Драго ми је што сам добио признање за учесника најборбеније борбе у којој сам забиљежио побједу. Знам одраније да Славија има одличну школу бокса и сјајне такмичаре, али и да бањалучка публика воли "племениту вјештину", што је показала и овом приликом. Надам се да ћу и у наредним годинама имати прилику да будем гост на овој смотри - нагласио је Шаћири.

Резултати

Дворана: "Обилићево" у Бањалуци.

Судије: Владо Мајсторовић (БиХ, врховни), Миланко Ракић (БиХ), Тина Полетан (БиХ), Дамјан Шел (Словенија).

Делегат: Миладин Васојевић (Србија).

Мјерилац времена: Маринко Шпирић (БиХ).

Технички резултати: уводна борба, јуниори, до 91 килограм: Далибор Мијић (Славија) - Жан Кронекер (Словенија) 2:0 (3:0), финалне борбе: до 60 кг: Никола Ивковић ("Свети Георгије") - Себастијан Шаћири (Србија) 0:2 (3:0), до 64 кг: Стефан Марковић (С) - Марко Павловић (Радник) 2:0 (3:0), до 64 кг: Марио Алексић (С) - Петар Стошић (СРБ) 0:2 (3:0), до 75 кг: Јован Стјепановић (С) - Бранислав Малиновић (Р) 0:2 (3:0), до 75 кг: Еди Сејдиновић (СЛО) - Стефан Чоловић (СРБ) 0:2 (3:0), до 81 кг: Дарко Кучук (С) - Милош Велетић (Р) 0:2 (3:0), до 81 кг: Деан Вељковић (СРБ) - Сандро Полетан (С) 0:2 (3:0), до 91 кг: Драган Роквић (С) - Милош Милић (Сло) 2:0 (прекид у другој рунди).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана