Марко Симоновић, кошаркаш Црвене звезде, за Глас Српске: Доста о Реалу, размишљамо само о Цибони

Милан Зубовић
Марко Симоновић, кошаркаш Црвене звезде, за Глас Српске: Доста о Реалу, размишљамо само о Цибони

Београд - Иако су у "паклу Пионира" срушили велики Реал Мадрид (94:88), кошаркаши Црвене звезде брзо су се окренули новим обавезама јер их већ вечерас од 18 часова очекује сусрет против Цибоне у 12. колу Јадранске лиге.

Крилни центар "црвено-бијелих" Марко Симоновић сусрет је завршио са четири поена и истакао да је побједа над "краљевима" већ архивирана.

- Размишљамо само о Цибони јер смо добили Стразбур у Евролиги па изгубили од Олимпије, добили Бајерн, а изгубили од Игокее, тако да је сада битно да добијемо утакмицу против Загрепчана јер је нама приоритет АБА лига, кроз коју желимо да обезбедимо наступ у Евролиги идуће године - изјавио је Симоновић за "Глас Српске".

Осврнуо се на фантастичан тријумф против славног клуба из Мадрида.

- Не добија се првак Европе сваки дан. Велика утакмица, велика победа за нас. Одиграли смо фантастично свих 40 минута, контролисали игру и заслужено победили. Њих смо удаљили од топ 16 фазе, док смо ми за корак ближе. Идемо полако, корак по корак и сада је Цибона прва на реду - казао је Симоновић.

Иако су добро започели утакмицу, домаћи кошаркаши су испустили предност у трећем периоду, када су гости повели са 60:50, да би се вратили у меч највише захваљујући Квинсију Милеру, који је сусрет завршио са 24 поена.

- Тај пад је сасвим нормалан јер смо играли против шампиона Европе и морало је доћи до тога јер се зна какве играче имају. После првог полувремена очекивали смо да ће они из свлачионице изаћи много мотивисанији и показати реакцију. Успели смо да издржимо њихове нападе, били су расположени Квинси Милер и Маик Цирбес, који су "повукли" екипу у трећој четвртини и свако је дао свој допринос, без обзира на минуте које је добио - нагласио је Симоновић.

Млади Марко Гудурић на паркет је ушао у 25. минуту сусрета и максимално оправдао указано повјерење.

- Није играо прво полувреме, док му се у другом отворило доста простора у нападу и он је то искористио, те показао игру као да је прекаљени кошаркаш, а не момак од 20 година којем је ово прва права сениорска сезона. Битно је да смо победили и да тим расте, да се млади играчи кале и сазревају - казао је Симоновић.

Наредни противник у Евролиги биће екипа Химкија, која их је убједљиво савладала у првом мечу.

- Биће тешко против Химкија јер су они изгубили од Бајерна и сигурно ће доћи да покажу реакцију и да добију наредни меч. Срећа је што опет играмо у "Пиониру", где ће поново бити паклена атмосфера као против Реала и сигурно је да имамо добре шансе да победимо - истакао је Симоновић.

У том мечу за Звезду треба да дебитује Маркус Вилијамс, којем 1. децембра истиче забрана играња због коришћења марихуане, али већ неколико дана тренира са остатком екипе.

- Маркус стиже против Химкија. Он познаје систем јер је ту био прошле сезоне и требаће му мање времена да се уклопи. Штета што неће играти против Цибоне, али ће нам много значити. То је играч феноменалног квалитета, јер се зна где је све играо и на којем нивоу. Једва чекамо да се прикључи - рекао је Симоновић.

Двије сезоне Симоновић је носио дрес "црвено-бијелих", а прошлу сезону је одиграо за француски По Ортез. Ове се вратио и прво потписао двомјесечни уговор, али је недавно договорио сарадњу до краја сезоне.

- Поново сам у екипи и идемо корак по корак. Верујем да ћемо остварити добар резултат на крају сезоне и имати много разлога да будемо срећни и задовољни - закључио је Симоновић.

УЛЕБ листа

Шампион Србије и АБА лиге Црвена звезда налази се на 19. мјесту УЛЕБ листе, док је Партизан 40. "Црвено-бијели" су остали на истој позицији као и прошле сезоне, док је Партизан лошије пласиран за четири мјеста. Иако угашен, Раднички из Крагујевца налази се на 65. мјесту и, поред "вјечитих ривала", једини је од српских представника у топ 100. Најбољи на листи је московски ЦСКА, Реал Мадрид је други, а потом слиједе Олимпијакос, Барселона, Макаби из Тел Авива, Фенербахче... Од клубова из АБА лиге, Цедевита је 28, Олимпија 31, Будућност 42, а Игокеа 75. Ранг-листа се одређује на основу резултата у Евролиги и Еврокупу у претходне три сезоне, без квалификационих рунди.

Група А

1. Фенербахче     7        6        0        1        548:498

2. Химки    7        4        0        3        561:505

3. Бајерн    7        3        0        4        538:540

4. Ц. звезда          7        3        0        4        524:567

5. Стразбур         7        3        0        4        508:557

6. Реал Мадрид   7        2        0        5        591:603

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана