Марко Обрадовић, нападач Радника: Побједе без публике нису довољно слатке

Данијел Радујковић
Марко Обрадовић, нападач Радника: Побједе без публике нису довољно слатке

Бијељина - Већ десет утакмица заредом у свим такмичењима фудбалери Радника не знају за пораз, а одличном серијом резултата анулирали су два почетна неуспјеха у Премијер лиги БиХ и догурали до другог мјеста.

У претходних осам кола Бијељинци су у првенству остварили пет побједа и три ремија. Није их пореметило ни то што је у току првенства дошло да смјене тренера, пошто је Небојша Милошевић замијенио Славка Петровића, који је отишао у Жељезничар. Добру форму пренијели су и на куп такмичења, гдје су прескочили по једну препреку у Купу РС и Купу БиХ.

- Мало смо лошије ушли у сезону, пауза од финала Купа РС до почетка припрема била је само седам дана, па нисмо имали времена за одмор. Утакмице у Европи су оставиле траг, кренули смо лоше у прва четири кола, али након тога смо заиграли много боље. Десила се и промена тренера, дошао је Милошевић, заиграли смо офанзивније и дошли су бољи резултати. Атмосфера у свлачионици, у клуба и око њега је одлична, влада породична хармонија, коју може пожелети сваки играч, посебно млађи који долазе да се афирмишу и старији који се "враћају у живот". Радник је клуб за сваки респект, дизао се из године у годину, а сматрам да ово није случајно, већ плод рада људи из управе - казао је нападач Радника Марко Обрадовић.

Играчи Радника су посебно импресивни на гостовањима, гдје имају четири тријумфа у низу, а са 13 бодова донесених са гостовања апсолутно су најбоља екипа у лиги. Обрадовић се нада да ће те резултате препознати грађани Бијељине и убудуће долазити у већем броју на домаће утакмице.

- Још не знамо колика нам је граница, али свашта још може да се деси, два пораза у низу могу да те врате на нулу. Међутим, као што нисмо падали на почетку сезоне, тако ни сада не желимо да се дижемо. Циљ је да будемо у првих шест екипа. Не заносимо се, Радник никада није био други и потрудићемо се да што дуже ту остане, а неће бити лако, јер је лига изједначена. Једина ствар која би требало да се поправи је број посетилаца на домаћим утакмицама. Иначе је врло мали, око 500 људи, максимално 800. То су људи који воле Радник и увек су ту, али за град као што је Бијељина то је мало. Не знам разлог за то, пошто је Радник у врху фудбала у БиХ. Атмосфера из финала Купа је нешто што бисмо сви желели да имамо, то нам је мотив више, јер се фудбал и игра због публике - исткао је Обрадовић.

Наредни меч биће посебан за Радник, пошто ће дочекати Жељезничар, који предводи Петровић. Он је прошле сезоне водио екипу до најбољих резултата у историји клуба.

- Био је са њима од почетка, али неће бити неуобичајено, сви смо професионалци. Петровићу поштовање и све најбоље, али на терену смо противници и играћемо као и против свих других. Даћемо све од себе да остваримо позитиван резултат. Не претимо никоме, али изаћи ћемо са жељом и мотивом да победимо или, у најгорем случају, да играмо нерешено - закључио је нападач Бијељинаца.

Други стријелац лиге

Марко Обрадовић постигао је пет погодака у Премијер лиги БиХ ове сезоне и тренутно дијели друго мјесто на листи стријелаца са Јасмином Мешановићем из Зрињског, а испред њих је само Елир Кољић, који има два гола више.

- Делимично сам задовољан зато што сам могао да дам који гол више, баш прошло коло у Тузли сам имао један зицер који сам промашио. Не изводим из пенала, све голове сам дао из игре, било је неколико лепих, али најважније је да екипа игра добро. Голови ће доћи као плод тога - рекао је Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана