Марко Јошило, капитен Игокее, након освајања Купа БиХ: Вријеме да почну побједе

Илан Зубовић
Марко Јошило, капитен Игокее, након освајања Купа БиХ: Вријеме да почну побједе

ЛАКТАШИ - Са два пехара у рукама капитен Игокее Марко Јошило вратио се кући из Сарајева. Један је из прошле сезоне, за освојену Лигу БиХ, чија је предаја каснила осам мјесеци, а други је за тријумф на Купу “Мирза Делибашић”.

Њему је то био трећи освојени пехар Купа са Игокеом која је стигла до јубиларног и рекордног деветог трофеја у овом такмичењу те оставила Широки на осам. Прво је у полуфиналу савладан Борац након драме на крају меча, док у финалном одмјеравању снага нису имали већих проблема са Широким.

- Сваки трофеј је леп и значајан, а моји саиграчи и ја имали смо пуно мотива да поновимо успех. Овај тријумф битан је да пресечемо серију пораза и кренемо правим путем и време је да кренемо са победама - истакао је Јошило у разговору за “Глас Српске”.

Почетак сезоне био је обећавајући, а онда су се заредале повреде, као и одлазак првог центра Дешона Стивенса након чега је услиједио низ пораза. Већ девет утакмица не знају за пораз у АБА лиги, чему су додали и два у Лиги шампиона. Капитен зна неке од узрока лоших резултата.

- Мислим да се нисмо адаптирали на одлазак Стивенса који је био изузетан шараф у систему. Његов одлазак је утицао на друге играче који су такође пожелели да оду па је изгубљен континуитет и ослонац. Онда је пало самопоуздање и дефинитивно смо платили данак скраћеној ротацији. Могли смо да добијемо неке утакмице па би стање било боље, али нисмо па смо ту где смо. Последњих месец дана добро радимо, мада резултати то не показују. Ипак, мислим да смо на добром путу у некој врсти транзиције током које исправљамо грешке. Свима је јасно да је теже исправљати неке ствари него научити нове - изјавио је Јошило.

У другом мандату броји трећу сезону у тиму гдје је радио са Драганом Бајићем, а од средине јануара сарађује са Владимиром Јовановићем.

- Нови тренер донео је нове идеје које почињемо показивати на терену. Ако нам се поклопе неке ствари, а верујем да хоће, нећемо се борити за опстанак већ за место међу осам. Циљ нам је да освојимо Куп и првенство, један смо већ постигли и надамо се другоме. Неке ствари треба да налегну и искристалишу те верујем да ћемо бити бољи него што смо били те на прави начин изнесемо сезону - рекао је Јошило.

Његову екипу до краја АБА лиге очекују гостовања код Морнара, Цедевите, Олимпије, МЗТ-а, Задра и Партизана, док ће угостити ФМП, Цибону и Студентски центар.

- Има пуно гостовања, али како играмо код куће у последње време неће нам тешко пасти одлазак на друге терен. Распоред је једно, али гостовања као и сваке године зависе од тренутне мотивације и инспирације. Неки тимови су у паду форме док се ми дижемо и можемо да идемо смо горе, јер не можемо више да паднемо. Две везане победе нас дижу високо на табели - нагласио је Јошило.

Пехари

Први Куп БиХ Игокеа је освојила 2007. да би до другог трофеја стигла 2013. године. Затим је везала пет година са пехаром (2015, 2016, 2017,2018. и 2019. ) да би након тога била најбоља 2021, 2022. и 2023. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана