Марко Јошило, јунак побједе Игокее против ФМП-а у АБА лиги: Свака побједа даје нову снагу

Милан Зубовић
Марко Јошило, јунак побједе Игокее против ФМП-а у АБА лиги: Свака побједа даје нову снагу

ЛАКТАШИ - Кошаркашу Игокее Марку Јошилу одговарала је пауза током новембра када је његов клуб одиграо само двије утакмице, јер је заблистао на прве двије децембарске утакмице.

Прво је Борцу убацио 16, а потом ФМП-у 21 поен при томе погодивши седам тројки из осам покушаја чиме је био један од најзаслужнијих за побједе свог тима који је у АБА лиги стигао до скора 6-2.

- У једну руку добро ми је дошло мало одмора током новембра када нисмо имали утакмица, али смо то искористили за одличне тренинге што сада даје резултате. Пожелели смо се утакмица, али ће их сада бити скоро свака три дана па морамо да одговоримо тим изазовима. Прва два меча одлично смо одиграли, уписали победе и надам се наставку серије. Најбитније је да останемо здрави и психички свежи, а свака победа даје нам нову снагу и елан те поправља атмосферу па једва чекамо нови меч - истакао је Јошило.

Тријумф над екипом из Железника изборен је тешком муком што се по резултату не би могло закључити.

- Морали смо да радимо свих 40 минута да изборимо победу. Иако смо водили највећим делом меча нисмо успевали да се одлепимо, створимо разлику и мирно приведемо утакмицу крају. ФМП се борио свих 40 минута и пао је само у последњих 20 секунди. Утакмица је била веома захтевна физички и тактички, јер смо се морали прилагодити на њихову игру, а онда то окренути у нашу корист. Задржали смо победнички менталитет и враћамо се у ритам што је најважније - додао је Јошило.

Заједно са саиграчима овај пут успио је да избјегне драматичан завршетак који је био виђен на неколико претходних утакмица.

- Често смо ове сезоне играли трилер завршнице које смо на нашу срећу добијали, а сада смо то избегли дисциплином у игри. Мали број изгубљених лопти као и доста асистенција били су параметри који су преломили. Мало боље смо одиграли тактички него је то био случај против Борца јер смо сада више нападали кош те изборили слободна бацања. Уједно, били смо смиренији него на сусрету против чачанске екипе и на крају нисмо дозволили да уђемо у ситуацију када један шут решава утакмицу, било да се браниш или нападаш. То је потврда доброг рада на тренинзима током поменутог новембра - нагласио је Јошило.

Наредну утакмицу Игокеа би требало да одигра у недјељу против Задра такође на свом терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана