Марко Ћеранић, лијево крило РК Бора м:тел: Продужетак серије за јесењу титулу

Иван Драгичевић
Марко Ћеранић, лијево крило РК Бора м:тел: Продужетак серије за јесењу титулу

Бањалука - Иако је било говора да ће се дерби меч досадашњег дијела рукометне Премијер лиге БиХ између Вогошће и Борца м:тел играти у петак, на крају је ипак задржан првобитни термин субота од 19 часова.

Бањалучани се цијеле седмице спремају за велики дуел против лидера на табели, а послије овог кола надају се смјени на врху. Дервента је прва скинула скалп Вогошћи, а у редовима Борца вјерују у свој квалитет и побједу. Лијево крило Марко Ћеранић нада се да ће Борац наредног петка славити јесењу титулу.

- Доста тога је речено о мечу са Вогошћом и тешко ми је да кажем нешто ново. Сви знамо да су најјачи на бековским позицијама гдје су искусни Тарик Међић и Спасоје Пекић и да имају изузетно снажне бекове. Гледали смо снимке, добро изанализирали њихову игру и спремни очекујемо меч. Тромији су од нас, управо због искуства уводе утакмицу у спорији ритам, а ми ћемо се држати нашег стила и трудићемо се да играмо што брже. Не бих откривао тактичке минијатуре, али мислим да знамо како треба са њима - рекао је Ћеранић.

Борчевом крилу побједа Дервенте у Вогошћи није толико изненађење, јер је домаћа екипа имала одређених проблема, а изабраници Зорана Докића посједују квалитет да могу да се носе са свима.

- Вогошћа није била комплетна на том мечу и билу су доста растројени након европског испадања од Пелистера. То не умањује тријумф Дервенте, а колико знамо лидер ће нам се супротставити у најјачем издању. Немамо чега да се плашимо, играмо одлично, налазимо се у побједничкој серији коју желимо да продужимо. Најбоља ствар је што имамо доста резерве односно простора за напредак и тек смо на неких 50 одсто - рекао је Ћеранић.

Приједор вечерас од 19 часова дочекује Кривају, а деби на клупи домаћих имаће Драгомир Шапоња који је наслиједио Сашу Бабића. Парови: Вечерас: Херцеговина - Зрињски, Крајина - Маглај (19), Слога - Горажде (19.30). Субота: Дервента - Босна (19).

Одгађање наплате пореза

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о потреби привременог одгађања наплате пореских обавеза Рукометном клубу Борац м:тел. Закључком Владе овлашћује се министар финансија да донесе рјешење којим се Борцу одобрава привремено одгађање наплате пореских обавеза до 31. децембра наредне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана