Марко Бараћ, помоћни тренер Игокее: Чекамо Трифу и настављамо његовим путем

Милан Зубовић
Марко Бараћ, помоћни тренер Игокее: Чекамо Трифу и настављамо његовим путем

Лакташи - Средином љета ове године, пред сам почетак припрема кошаркаша Игокее Марко Бараћ стигао је у Лакташе у пакету са тренером Александром Трифуновићем.

Првобитно је планирано да буде Трифуновићев помоћник, али је силом прилика преузео екипу што му није страно, јер је водио Младост из Земуна у Суперлиги Србије мада је ово нешто сасвим ново.

- Ситуација је помало необична, јер нико од нас није очекивао да ће се нешто тако десити, али нико на то није могао да утиче док се сви надамо да ће се Александар што пре вратити на клупу. Сплет околности тако се посложио да сада свако од нас мора да направи додатни напор и наставимо посао којег је Трифуновић започео и пробамо радити као да је он ту са нама односно да се прилагодимо ситуацији. У свакодневном смо контакту, он прати ситуацију, даје предлоге и сугестије док сви ми остали имамо одговорност према њему, јер је ово његов тим те треба да наставимо истим путем - рекао је Бараћ за “Глас Српске”.

Припремни период завршен је поразом од ФМП-а у Лакташима резултатом 83:89. Најбољи код домаћина био је Кинан Еванс са 21 поеном, Рашад Вон додао је 19, а Сава Лешић и Денис Клифорд по 13. Код гостију Марко Тејић и Стефан Момиров убацили су по 14 поена.

- Тим је нов у односу на прошлу сезону што није лако уклопити у жељени систем и потребно је време. Задовољан сам оним што је урађено до сада мада је јасно да у овом тренутку нисмо на нивоу на којем ћемо бити за месец или два мада и сада то изгледа јако добро - истакао је Бараћ.

Иако је имао уговор за идућу сезону Марко Луковић раскинуо је сарадњу са клубом и након осам мјесеци напустио Лакташе.

- Постоје неке ствари које су везане за паркет и када се формира нови тим играчи се од почетка припрема до првих утакмица боре за улогу у екипи, а на мечевима за што већу минутажу. У овој селекцији дошло је до ситуације у којој на једној позицији имамо вишак играча, односно већ имамо једног искусног и једног млађег који заслужује простора и има право на грешке. С обзиром на то дошло је до разлаза од чега ће обе стране имати користи - рекао је Бараћ.

Деби у АБА лиги имаће против Партизана у суботу од 18 часова пред домаћом публиком. Сигурно да није могао замислити да ће прву утакмицу у АБА лиги самостално водити против екипе чији је развојни тим водио док је још радио у омладинским категоријама Црвене звезде, Торлака, Ортона... као и млађих селекција репрезентације Србије.

- Поклопило се да ни мање ни више први ривал буде Партизан који је освајањем Суперкупа АБА лиге показао завидан ниво спремности и форме те 40 минута игра у високом ритму и чека два-три минута да противник пада и да се резултатски одлепи. Анализирали смо све, спремни смо и знамо како ћемо се супротставити. Партизан је фаворит у овом моменту, али бранимо домаћи терен тако да им неће бити лако - изјавио је Бараћ.

 

Два фронта

Ове јесени екипа креће у два такмичења, Лигу БиХ и АБА лигу.

- То је нова ситуација за све у клубу па нема простора за велико кукање и жалбе. Ситуација је таква каква је и радићемо у складу са распоредом. Постоји један тим, додуше са мало ширим ростером него иначе и имам поверење у све играче да свој таленат претворе у квалитет. - казао је Бараћ.

Само на папиру је велика разлика у квалитету у односу на остале екипе из Лиге БиХ и у таквим утакмица ако се не изједначи енергија увек се улази у проблем и сигуран сам да ћемо бити максимално одговорни према сваком противнику - додао је Бараћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана