Марјановић брани појас

Д. П.
Марјановић брани појас

Бањалука - Члан Кик-бокс клуба "Драженко Нинић" Денис Марјановић титулу свјетског професионалног првака у верзији Свјетске кик-бокс уније (WKU) браниће 26. априла у Манхајму. Меч би требало да траје пет рунди по три минута, а ривал планетарном шампиону до 86 килограма у дисциплини "К-1" биће њемачки борац Џејмс Филипс.

- Ријеч је о веома искусном борцу, који је до сада имао 92 борбе у којима је забиљежио 69 побједа (25 нокаутом) и 23 пораза. Прије четири године освојио је титулу европског првака у кик-боксу - нагласио је Марјановић.

Он је титулу одбранио прошле године у септембру, када је дворани "Борик" побиједио Нијемца Марка Ашенбренера.

- Од тада практично нисам престајао са радом и стално тренирам. Већ сада сам у солидној форми, а остало ми је да одрадим још висинске припреме на Козари, гдје планирам да одем на 14 дана. Послије тога слиједи брушење форме у Новом Саду где ћу радити са неколико спаринг-партнера - наставио је Марјановић.

Иза њега је веома успјешна година, јер је у 2013. имао пет побједа у исто толико мечева.

- То није промакло челницима "К-1", чији су најпознатији чланови: Реми Боњаски, Питер Аертс, Мирко Филиповић, Ернесто Хосп... Понудили су ми почетнички уговор на двије борбе (три рунде по три минута). Први меч имаћу 12. априла у Шпанији, у Мајорци, а ривал ће ми бити домаћи борац, Мојзес Руибал, а други у Румунији, мјесец дана касније. Уколико све буде по плану отвара ми се могућност да потпишем много квалитетнији уговор, са далеко повољнијим условима, али и много више борби широм свијета. Вјерујем да ћу успјети  и да ћу постати први борац из Републике Српске којем се пружила прилика да наступи под заставом "К-1" - додао је Марјановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана