Мариновић одлази у Зрински, Јагодић најближи клупи Борца

Душан Репија
Мариновић одлази у Зрински, Јагодић најближи клупи Борца

Бањалука - Винко Мариновић од јуче није тренер Борца, пошто је прихватио понуду Зрињског и споразумно раскинуо уговор са Бањалучанима, а главни кандидат да заузме његово мјесто је бивши тренер Борца Владо Јагодић. Бањалука - Винко Мариновић од јуче није тренер Борца, пошто је прихватио понуду Зрињског и споразумно раскинуо уговор са Бањалучанима, а главни кандидат да заузме његово мјесто је бивши тренер Борца Владо Јагодић.

Бањалуком се јуче као гром из ведра неба проширила вијест да је Мариновић на мети актуелног шампиона БиХ, а убрзо се испоставила и као тачна. Резултати које је постигао са Борцем нису прошли незапажено, па су челници клуба из Мостара ријешили да му укажу повјерење послије одласка Мише Крстичевића, а млади тренер је прихватио изазов. Иако то сам није потврдио, челници Зрињског су саопштили да је договор постигнут, а промоција ће вјероватно бити данас. Готово по правилу када неко од тренера у клубова у Премијер лиги добије отказ, име Владе Јагодића одмах је у најужем кругу кандидата за преузимање упражњене позиције. Тако је било и овај пут, а тренер који је са "црвено-плавима" освојио једину титулу првака 2011. године не крије да би волио да се врати на мјесто успјеха.

- Изненађен сам информацијом о одласку мог пријатеља Мариновића и жао ми је због тога. Са друге стране, више пута сам понови да је Борац мој клуб и да је једини у Републици Српској који бих тренирао. Цијеним све што је урадила ова управа и отворен сам за преговоре - рекао је Јагодић.

Иако се помињао као могући кандидат Велимир Стојнић није у конкуренцији за тренера и управа није са њим контактирала. Директор Борца Роберт Зрилић потврдио је да је Винко Мариновић бивши тренер, а није пропустио прилику да му се захвали на свему што је учинио за "црвено-плаве".

- О Мариновићу имамо само ријечи хвале. Разумјели смо његову жељу и коректно се растали. За њега ће врата Борца увијек бити отворена. Дугујемо му велику захвалност - рекао је Зрилић.

Биланс

Занимљиво је да је Винко Мариновић дебитовао на клупи Борца баш против будућег клуба Зрињског у Мостару. Било је то 22. марта 2014. године, а домаћи су славили са 2:1. До краја сезоне Мариновић је уписао двије побједе, један реми и четири пораза, а Борац на крају завршио као шести. У текућој сезони уписао је десет побједа, четири ремија и четири пораза. Успјешан је био и у Купу, пошто је Борац дошао до полуфинала, уз четири побједе и пораз од Сарајева, који није био кобан. Уколико се судбина поигра са младим стручњаком, можда ће се брзо вратити на Градски стадион, пошто је и Зрињски изборио полуфинале Купа, а жријеб је заказан за 7. април.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана