Марија Гавриловић вицепрвак Балкана

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Члан бијељинског Карате клуба "Унсу" Марија Гавриловић, која је наступала у саставу репрезентације БиХ, освојила је сребрну медаљу на Балканском првенству у Поречу.

Гавриловићева је освојила сребрну медаљу у категорији 13 година (-44) и ово јој је најбољи званични међународни резултат, а постигла га је непотпуно опорављена и спремна послије једноипогодишње паузе у раду због здравствених проблема, саопштено је из Клуба "Унсу".

У саопштењу је наведено да је Гавриловићева борбу за злато изгубила од Србије минималним поразом (0:1), а претходно је у првом колу представницу Словеније добила убједљиво резултатом 6:0, у другом колу, односно четвртфиналу била је боља од представнице Хрватске (2:0), док ју је у полуфиналу дочекала репрезентативна колегиница, актуелни првак БиХ, коју је Гавриловићева побиједила резултатом 2:0.

Гавриловићева је вишеструки првак Републике Српске, појединачни и екипни, првак је БиХ и освајач више од 160 медаља са домаћих и међународних такмичења, као и перспективни спортиста града Бијељина.

Из Карате клуба "Унсу" напомињу да је, осим Гавриловићеве, још троје њихових спортиста обезбиједило учешће на Првенству у Поречу.

"Међутим, заједничком одлуком родитеља и Управног одбора клуба због недостатка финансијских средстава они, нажалост, нису путовали у Пореч. Кажемо нажалост, јер смо сигурни да би у супротном сигурно славили још неку медаљу, имајући у виду квалитет који посједују", напоменули су из Клуба.

Осим Гавриловићеве из Републике Српске, а у саставу репрезентације БиХ, троје спортиста из Бањалуке освојило је медаље - сребро је припало Теодори Ђукић из Карате клуба "Бусхидо", бронза Татјани Штрбац из "Синђелића" и бронза Вељи Милишићу из Клуба "16-а".

"Укупно четири освојене медаље за спортисте из Републике Српске, с обзиром на подршку и ниво улагања, је задовољавајуће", оцијенили су из Клуба "Унсу".

На првенству Балкана у Поречу, које је у протекла три дана одржано за дјецу до 13 година, а упоредо и за сениоре и ветеране у мушкој и женској конкуренцији, учествовало је укупно 885 каратиста из Хрватске као домаћина, затим Бугарске, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Турске, Србије, Грчке, самопроглашеног Косова, Словеније и БиХ.

У укупном пласману најуспјешнија је била репрезентација Србије, док је друга по успјешности била репрезентација БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана