"Мајкл Џордан се кладио да ће послије 10 пива дати 40+ поена и да ће Булси побједити"

Срна
"Мајкл Џордан се кладио да ће послије 10 пива дати 40+ поена и да ће Булси побједити"

Како је рекао некадашњи хокејаш Џереми Роник испричао је невјероватну причу о једном од најбољих кошаркаша икада, Мајклу Џордану.

Коцка, алкохол и Мајкл Џордан гарантују фантастичну анегдоту, што већ полако постаје аксиом.

Једну такву причу доноси и некадашњи НХЛ играч, Џереми Роник, који је био велика звијезда у Чикагу, док је носио дрес Блекхоукса.

Роник и Џордан су се у једном периоду врло често дружили, то се углавном сводило на велику количину алкохола, али они нису дозвољавали да им то утиче на спортску каријеру.

"Једном приликом смо играли голф и када сам везао неколико побједа спремао сам се да кренем, али ми Мајкл није дозволио. Пазите, Булси су играли те вечери против Кливленд Кавалирса, али ме је он натјерао да одиграмо још једну партију"

Партија се одужила, на крају је Роник опет побједио, а Џордан је директно са голф терена морао до "Јунајтед центра".

ијело поподне смо Мајкл и ја пили, сјећам се да је попио преко 10 пива и знам да сам се нашалио да ћу се вечерас кладитии на Кливленд с обзиром на његово тренутно стање. Он ми је тада рекао, врло озбиљним гласом. Слушај ме добро, кладићу се с тобом да ћу убацити преко 40 поена и да ће Булси побједити са минимум 20 разлике. Рекао сам договорено и пружио руку. А знате шта је он урадио? Испоручио је Кавалирсима 52 поена, па су Булси побједили са 26 поена", рекао је Роник.

Иако Роник није рекао тачан датум, врло је вјероватно да је мислио на 28. март 1992. године, када је Џордан убацио 44 опена Кавалирсима за побједу Булса 126:102. Чикаго је те године освојио титулу, побједивши Портланд у финалу послије шест одиграних утакмица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана