Мајкл Џордан гостовао на промоцији чланова Куће славних: Са Брајантом умро дио мене

Г.С.
Мајкл Џордан гостовао на промоцији чланова Куће славних: Са Брајантом умро дио мене

СПРИНГФИЛД - Са осам мјесеци одгађања због пандемије вируса корона легендарни Коби Брајант постхумно је примљен у кошаркашку Кућу славних као дио генерације 2020.

Признање уласка у одабрано друштво преузела је његова удовица Ванеса Брајант, која је на бину у граду Спрингфилду изашла у пратњи легендарног Мајкла Џордана, уз скандирање из публике: “Коби! Коби! Коби!”

- Вољела бих да је мој муж ту и да може да прими ову награду. Он и Ђиђи (кћерка која је такође погинула у хеликоптерској несрећи) заслужили су да буду овдје и да свједоче свему овоме. Ђиђи би била толико поносна да гледа свог тату овдје. Никада неће постојати нико као Коби, био је јединствен. Био је посебан, ван терена скроман, а ипак већи од живота. Честитам ти, душо, исплатио се твој напорни рад. Увијек сам избјегавала јавно да хвалим свог мужа јер мислим да је довољно тога добијао од навијача, а неко га је морао враћати у стварност. Сигурна сам да се сад смије на небу, јер ћу га управо хвалити у јавности због његових постигнућа на једној од најјавнијих позорница. И даље побјеђује - рекла је Ванеса.

Поред Брајантове супруге, на подијуму је говорио и Мајкл Џордан, који се борио да задржи сузе.

- Када је Коби Брајант умро, и дио мене је умро. А и људима у овој дворани и широм планете, и дио вас је умро. Не би требало да смо сада овдје. То су успомене са којима морамо да живимо и из којих учимо. Обећавам вам, од овог дана надаље, живјећу од успомене да сам имао малог брата коме сам покушао да помогнем на било који начин. Почивај у миру, мали брате - казао је Џордан.

У Кућу славних уведени су и Кевин Гарнет и Тим Данкан, Кобијеви велики ривали на терену.

- Цијеним те. Велика је част ући у Кућу славних са тобом и Кобијем - рекао је Гарнет обраћајући се Данкану.

Славни крилни центар Сан Антонија осврнуо се на своју каријеру и посебно захвалио свом једином тренеру у НБА каријери Грегу Поповићу, који је због ове церемоније пропустио меч Спарса.

- Најбољи си када играш против најбољих. Желим да захвалим покојном, великом Кобију Брајанту, да захвалим Кеј-Џију (Кевину Гарнету). Ви сте извлачили највише и најбоље из мене - изјавио је Данкан.

У класи 2020. мјесто у Кући славних добили су и тренери Руди Томјановић и Еди Сатон, кошаркашица Тамика Кечингс, женски кошаркашки тренери Ким Мулки и Барбара Стивенс, те покојни, дугогодишњи генерални секретар ФИБА Патрик Бауман.

Валас пред промоцијом

Некадашњи НБА центар Бен Валас постаће нови члан Нејсмитове куће славних у Спрингфилду, а међу осталим кандидатима су Крис Бош, Тим Хардавеј, Пол Пирс и Крис Вебер. Валас је један од најбољих недрафтованих играча у историји НБА и један од најбољих дефанзиваца на прелазу два миленијума. У НБА је играо од 1996. до 2012. године, а наступао је за Вашингтон, Орландо, Детроит, Чикаго и Кливленд. Највећи успјех остварио је са Пистонсима 2004. године када је освојио шампионски прстен, а за најбољег дефанзивца лиге проглашаван је четири пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана