Махир Карић, нападач Борца: Бодови важнији од имена стријелца

Дарко Пашагић
Махир Карић, нападач Борца: Бодови важнији од имена стријелца

Бањалука - Нападач Борца Махир Карић, који је био један од најбољих у редовима "црвено-плавих" у мечу против Младости (0:1) сматра да треба што прије да забораве пораз и окрену се наставку првенства.

Бањалучани су у недјељу на Градском стадиону неочекивано поклекли у дуелу са екипом из Добој Какња, а по ријечима искусног играча, све што се дешавало на овом сусрету не виђа се баш често на фудбалским теренима.

- Онакав сценарио се неће поновити за 20 година. У другом минуту примимо гол, у четвртом останемо са играчем мање на терену, а у 16. не искористимо пенал. То би тешко режирали и најбољи свјетски мајстори филма - нагласио је Карић.

По његовим ријечима, нема пуно времена за анализе, јер његов тим већ у суботу на "Грбавици" игра дерби четвртог кола против Жељезничара.

- Из пораза се морају извући поуке, а наредном ривалу не треба трошити пуно ријечи. Међутим, не треба пуно да размишљамо о снази противника, већ о нашим могућностима, које нису мале. Зато вјерујем да се послије "Грбавице" можемо вратити на позитиван правац - наставио је Карић.

Иако је доведен на Градски стадион да тресе мреже, Карића још неће гол, али без обзира на то, већ је на неки начин постао љубимац навијача.

- Нико не би био срећнији од мене да малер разбијем у дуелу са Жељезничаром. Пристао бих и да не будем стријелац, а да неко други постигне гол који ће нам донијети побједу. Сигуран сам да ћу се ускоро одужити навијачима, управи и саиграчима, који су свако на свој начин показали да сам дошао у велики клуб - додао је бивши нападач Челика.

У наредном мечу Борац ће бити јачи за Уроша Мирковића, који је одрадио црвени картон, због којег ће овог пута паузирати Бранко Ојданић. У тиму би требало да буде и Немања Јаничић, који се вратио нормалном раду послије повреде зглоба.

Традиција

У досадашња 24 првенствена сусрета на "Грбавици" Борац је славио само два пута. Жељезничар је побиједио 17 пута, пет мечева је завршено неријешеним резултатом. Гол-разлика је убједљиво на страни Сарајлија 41:14.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана