Лукајић и Џикић најближи кормилу кошаркашке репрезентације БиХ?

Милан Зубовић
Лукајић и Џикић најближи кормилу кошаркашке репрезентације БиХ?

Бањалука - Кошаркашки савез БиХ започео је процедуру избора нових селектора репрезентација, а посебну пажњу привлачи избор кормилара сениорског тима.

Сарадња са Дамиром Мулаомеровићем није продужена након што није изборио наступ на Европском првенству па је формирана радна група која је предложила нека имена о којима ће се изјаснити Стручни савјет КС БиХ и своје приједлоге упутити члановима Управног одбора. Предсједник КС БиХ Александар Фулурија казао је није одржана сједница УО која је била заказана за прошли петак и помјерена је за идућу сриједу.

- Кренули смо у процедуру бирања новог селектора и наш приједлог је да тренери у млађим категоријама као и женској сениорској екипи буду именовани на четири или барем двије године. Радна група разговараће око имена кандидата који би могли да преузму упражњено мјесто, али још увијек нећемо излазити у јавност са именима - рекао је Фулурија.

Према незваничним информацијама постоји неколико струја које би радо да виде свог човјека на кормилу. С једне стране налазе се они који би жељели да доведу некадашњег и садашњег тренера Игокее Жељка Лукајића или Драгана Бајића као и стратега Партизана Александра Џикића док с друге стране постоји опција која би на кормилу радо видјела бившег тренера тузланске Слободе Сенада Муминовића или актуелног кормилара Какња Јосипа Панџу. Бајић је већ био кандидат када је предност добио Мулаомеровић док се са Џикићем разговарало прошле године, али је он тада био прескуп. Све ово, Фулурија је назвао шпекулацијама.

- То су све медијски написи и ништа од тога није реално. Нисмо и још увијек нећемо да излазимо са било којим именом у јавност. Стручни савјет још није разговарао са кандидатима док се ни управни одбор није изјаснио - казао је Фулурија.

Куп БиХ

Још није одређен домаћин завршног турнира Купа БиХ, иако су познати сви учесници и за пехар ће се борити Игокеа, Младост, Зрињски и Босна.

- На сједници у сриједу донијећемо одлуку о домаћину. Имамо приједлог од прошле године да завршни турнир буде одигран мимо градова из којег долазе учесници и да ниједан тим који је изборио наступ не буде домаћин пошто желимо да додатно популаришемо кошарку - рекао Фулурија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана