Лука Лугоња, предсједник Женског кошаркашког клуба Орлови: Шокирани смо драконском казном

Милан Зубовић
Лука Лугоња, предсједник Женског кошаркашког клуба Орлови: Шокирани смо драконском казном

БАЊАЛУКА - Комесар такмичења кошаркашке Лиге БиХ Божо Бошњак казнио је Орлове са 1.700 марака због инцидената на утакмици десетог кола против Јединства у Тузли.

Уједно, кошаркашице бањалучког тима Тамара Рајић и Милица Зељковић кажњене су са једном односно двије утакмице неиграња. Ни домаћи састав није поштеђен казне па ће морати да плати 1.500 марака, док је чланица тима из Тузле Наида Рашчуклић санкционисана утакмицом неиграња. Рок за плаћање је 8. јануар. Тројица арбитара овог сусрета Сеид Ножиновић, Фарук Алишеховић и Јасенко Авдагић кажњени су утакмицом неделегирања.

- Остали смо шокирани драконском казном коју нам је одредио комесар такмичења Божо Бошњак. Нисмо очекивали да ћемо бити кажњени толиким износом јер су наше играчице биле испровоциране. Цијели сусрет трпјеле су увреде и ударце чланица Јединства о чему јесно свједоче слике масница и огреботина по рукама и лицу док нас при томе судије нису заштитиле. Утакмица није била резултатски неизвјесна, имали смо побједу у џепу и заиста не знам због чега су се домаће играчице тако понашале према нама. Са Јединством и даље имамо пријатељски однос и нећемо дозволити да то овај инцидент поквари - рекао је предсједник Орлова Лука Лугоња.

Бањалучанке су поменуту утакмицу добиле резултатом 95:63, током које су трпјеле неправедан критерујем судија који су много тога толерисали домаћем саставу. Врхунац је доживљен у трећој четвртини када гостујуће играчице више нису могле да трпе жестоке увреде и ударце домаћих кошаркашица па је Тамара Рајић бурно одреаговала на ударање Наиде Рачуклић. Потом је једна чланица тузланске екипе опсовала мајку Милици Зељковић која је добила и ударац у лице испод ока па је дошло до нагуравања на терену које се убрзо смирило и утакмица је била завршена.

Вечерас је требало да тим Орлова одигра сусрет првог кола друге рунде регионалног такмичења против Пламена, али је тим из Пожеге отказао долазак због инфекције вирусом корона неколико играчица. Нови термин утакмице биће ускоро одређен.

Бањалучки тим пренио је девет бодова у Суперлигу и у новој групи поред Пожеге играће против Цеља, Монтане и Бадела. Прве четири екипе избориће наступ на Фајнал фору.

Суперлига

1. Будућност       6        6        0        488:328      12

2. Цеље      6        5        1        535:384      11

3. Монтана 6        4        2        452:454      10

4. Пожега   6        3        3        482:483      9

5. Орлови  6        3        3        356:403      9

6. Војводина        6        2        4        370:400      8

7. Триглав 6        1        5        338:421      7

8. Бадел      6        0        6        378:526      6

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана