Лука Дончић и тексашки масакр

ГС
Foto: ГС

Најаву јубиларне 75. сезоне НБА лиге завршавамо југозападном дивизијом на Западу.

Далас Маверикси најбољи су тим у овој дивизији – први пут после 12 година били су најбољи у својој дивизији, али су у плеј-офу испали у првој рунди после седам одиграних утакмица против Лос Анђелес Клиперса.

Водили су 2-0 у серији, Лука Дончић био је феноменалан, али није имао праву помоћ да ову серију затвори, па је серија отишла у седми меч и тамо је Тајрон Лу успео да извуче победу са, у том тренутку, бољим тимом.

Најважнија ствар ове сезоне је што Далас Маверикси први пут после 14 година у сезону улази са новим тренером.

Рик Карлајл, који је 2011. донео једину титулу Даласу у историји, напустио је Мавериксе и од ове сезоне ће бити главни тренер Индијана Пејсерса.

Карлајла је наследио Џејсон Кид, који је играо за њега управо у тој шампионској генерацији где је био стартни плејмејкер.

Власник франшизе Марк Кјубан направио је тако велике промjене у тиму пред почетак нове сезоне, а заједно са Дирком Новицким је путовао у Словенију код Луке Дончића, како би му донијели да потпише нови, максимални уговор и тако осигура останак Луке још најмање пет година.

Отишао је и генерални менаџер Дон Нелсон после 17 година, али и чувени ’’коцкар’’ и стручњак за бројеве Боб Вулгарис.

Што се тиче Дончића, ове сезоне је по мишљењу стручњака и по кладионицама широм свиj ета, главни фаворит за МВП награду.

Знамо да се у историји НБА десило само неколико пута да МВП буде играч чији тим је био испод четврте позиције у конференцији – то је успео Расел Вестбрук са шестог места на Западу и Карим Абдул Џабар, чији Лејкерси нису ни ушли у доигравање.

То нам даје јасну слику да се рачуна на то да би Маверикси ове сезоне могли да буду високо позиционирани на Западу, који није претјерано квалитетан као претходних година.

Далас није пустио ниједног битног играча, а од имена која су вриједна помена, Џеј Џеј Редик је завршио каријеру.

Тим Хардавеј је наплатио добре партије из прошле сезоне и продужио уговор, Бобан Марјановић ће и даље играти за Далас, а уговор је продужио Вили Коли Стајн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана