ЛШ: Севиља шокирала Европу и елиминисала Јунајтед на Трафорду

B92
ЛШ: Севиља шокирала Европу и елиминисала Јунајтед на Трафорду

Екипа Севиље приредила је сензацију у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона елиминисавши Манчестер Јунајтед – 2:1 (0:0).

Послије меча без погодака прије три недеље у Андалузији, изабраници Винченца Монтеле су погоцима резервисте Висама Бен Јадера потпуно заслужено шокирали Олд Трафорд и пласирали се међу осам најбољих клубова Европе.

Тим Жозеа Муриња, за који је свих 90 минута одиграо Немања Матић, дјеловао је поприлично безидејно и јалово у покушајима да угрози гол Серхија Рика, Ерик Баји успио је у неколико наврата у послједњи час да сачува мрежу Давида де Хее, али ни он није могао ништа у 74. минуту.

Француз, који је само два минута раније ушао на терен, избацио га је одличном варком тијела и потом снажним ударцем закуцао лопту у ближи угао са пенала. Само три минута касније све је било готово послије новог гола истог играча, а све што је домаћин успио да уради био је почасни гол Ромелуа Лукакуа.

Истовремено, Јувентусу, Манчестер Ситију, Ливерпулу и Реал Мадриду, који су раније обезбједили пролаз у четвртину финала, придружила се и Рома пошто је на свом Олимпику минималним резултатом савладала Шахтјор – 1:0 (0:0).

Јунак Рима, послије пораза у Доњецку од 2:1, био је Един Џеко – који је у 52. минуту искористио дивно додавања Кевина Стротмана и послао лопту кроз ноге истрчалог Андреја Пјатова. Александар Коларов одиграо је веома добар меч за домаће.

У сриједу су на програму послједња два сусрета ове фазе елитног такмичења, минхенски Бајерн ће у Истанбулу чувати огромних 5:0 против Бешикташа, док ће Челси желјети да изненади Барселону на Ноу Кампу, послије ремија на Стамфорд Брижу 1:1.

Лига шампиона – осмина финала:

уторак:
Ман. Јунајтед – Севиља 1:2 (0:0) -- 0:0
Лукаку 84 - Бен Једер 74, 78
Рома – Шахтјор 1:0 (0:0) -- 1:2
Џеко 52

сриједа:
18.00 Бешикташ – Бајерн (0:5)
20.45 Барселона – Челси (1:1)

*у четвртфинале прошли су Јувентус, Манчестер сити, Ливерпул и Реал Мадрид

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана