Лоптица у дворишту Вогошће

Душан Репија
Лоптица у дворишту Вогошће

Бањалука - Дерби за јесењу титулу у Премијер лиги БиХ одиграће рукометаши Вогошће и Борца м:тел у суботу од 19 часова.

Уз члана СЕХА лиге Извиђач, ово су вјероватно двије најкомплетније екипе у БиХ у овом тренутку, а у међусобном мечу одлучиће која ће екипа на половини првенства прва проћи кроз циљ. Бањалучани су послије несигурног старта нанизали седам узастопних побједа, а осма би била круна полусезоне и у потпуности испуњен циљ тренера Ратка Ђурковића да екипа расте из кола у коло.

- Евидентно је да смо у добром моментуму и да играмо све боље, али са друге стране лоптица је у њиховом дворишту. Неочекивано су завршили такмичење у Европи, још неочекиваније изгубили од Дервенте у прошлом колу, тако да су сигурно под притиском. Покушаћемо то искористити, мислим да смо се добро спремили и уколико одиграмо како можемо, надам се побједи - рекао је Ђурковић.

Неколико играча Борца "вукло" је ситне повреде и прехладе у претходној седмици, али ће сви бити у саставу, док је много тежа ситуација у Вогошћи. Носилац игре Тарик Међић готово сигурно неће бити у саставу, док ће Спасоје Пекић играти само у случају да кола крену низбрдо.

- Дочекујемо Борац у тешком тренутку, али морамо се потрудити да одбранимо предност. Мислим да смо јесењу титулу заслужили када погледамо цијелу сезону и да би је већ осигурали да смо побиједили Пелистер у Челенџ купу. Много нас је коштао тај пораз. Пореметио нас је тај неуспјех, повриједио се Међић и ја сам поломио нос, али ћу бити у саставу и вјерујем добити прилику да играм - рекао је Пекић.

Без обзира на овакве најаве, Ђурковић се не заварава.

- Спремили смо се као да ће играти у комплетном саставу, јер баш као и ми, имају играче који из другог плана могу да преокрену меч - закључио је Ђурковић.

Шесту побједу у низу и овјеру бодова против Вогошће покушаће уписати Дервента, која дочекује Босну.

Парови

Субота: Вогошћа - Борац м:тел (19), Дервента - Босна (19), Коњух - Челик (19). У петак су играли: Крајина - Маглај, Приједор - Криваја, Слога - Горажде, Херцеговина - Зрињски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана