Лондон, дан 1: Ђоковић суверени фаворит, Федерер "мора" да побједи

Б92
Лондон, дан 1: Ђоковић суверени фаворит, Федерер "мора" да побједи

ЛОНДОН - Српски тенисер Новак Ђоковић отвориће Завршни мастерс у лондонској О2 арени.

Ђоковић ће се у Лондону, од 15 часова по средњеевропском времену, састати са Италијаном Матеом Беретинијем.

Тај меч биће први у Групи Б под именом "Бјерн Борг", уједно и први на турниру, а српски и италијански тенисер имаће први окршај у каријери.

Новак у Лондон долази у фантастичној форми, бољој од Матеа, послије освајања Мастерса у Паризу без изгубљеног сета.

Српски тенисер игра одлично послије опоравка од повреде и предаје у првој недјељи УС опена, па је на претходна три турнира (Токио, Шангај, Париз) изгубио само један меч и освојио две титуле.

Он на Завршни мастерс долази као други носилац, пошто је прије недјељу дана изгубио прво мјесто АТП листе од Рафе Надала, а противник му је неко ко је ухватио последњи воз за Лондон.

Беретини је, наиме, зависио од других у Паризу како би сазнао да ли ће наступати на Завршном мастерсу.

Он је поразом од Жо-Вилфрида Цонге дошао у незахвалну позицију у којој му је био неопходан неуспех Гаела Монфиса, а он је, на срећу, дошао од евентуалног финалисте у Берсију, Дениса Шаповалова.

Беретини је до сада забиљежио неке велике побједе, али се против оних са највећом репутацијом није најбоље сналазио – Федерер га је "почистио" на Вимблдону, Надал није имао проблема на УС опену, а чак ни Ендију Марију није узео сет у Пекингу.

У другом мечу дана састаће се Роџер Федерер и Доминик Тим, који ће затворити прво коло Групе "Бјерн Борг" дуелом у 21.00.

За разлику од дуела Новака и Матеа њима неће бити први пут да се састају, јер су ту части имали већ шест пута.

Занимљиво, Тим је један од ретких тенисера у историји тог спорта који се може похвалити позитивним међусобним окршајем против Швајцарца – побједио га је у четири наврата, али је једини дуел на Завршном мастерсу отишао на страну Швајцарца, прије две сезоне.

Тим је у посљедња два меча, оба одиграна ове године, савладао Федерера. Бољи од њега био је у финалу Индијан Велса где је освојио први Мастерс, а затим и у Мадриду, послије преокрета.

Гледајући форми играча и узимајући у обзир чињеницу да је Новак први фаворит турнира, а уједно и ове групе, овај дуел може да буде од пресудног значаја.

Поражени ће, поред колико-толико очекиване побједе над Беретнијем, највероватније морати да побједи српског тенисера како би забиљежио пласман у полуфинале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана