Људи блиски Пари Сен Жермену пречесто постижу аутоголове: Богати и бахати

Г.С.
Људи блиски Пари Сен Жермену пречесто постижу аутоголове: Богати и бахати

ПАРИЗ - Пари Сен Жермен је један од најбогатијих клубова планете. “Свеци” играју у Граду свјетлости, једном од најгламурознијих на свијету. На терену имају истински фудбалски дрим тим... Али, џаба им све када немају господске манире.

За посљедњи случај бахаћења “крив” је Калид бин Хамад Ал-Тани, брат власника клуба Тамима бин Хамада Ал-Танија, који је путем “Твитера” на нимало суптилан начин тренеру Маурисију Покетину послао поруку да би могао да добије отказ.

Окидач је, наравно, била фамозна измјена Лионела Месија у финишу дербија против Лиона. Покетино је повукао несвакидашњи потез, извео је Леа из игре, а овај је јасно незадовољство показао тако што је одбио да се рукује са земљаком. Да је један од најбољих фудбалера икада био љут потврђује и ситуација код побједоносног гола Маурисија Икардија. Сви резервисти су након поготка скочили од среће, док је Меси остао да сједи, потпуно незаинтересован за дешавања на терену.

Био је то јасан наговјештај невоље у рају, а потребу да се огласи опет је осјетио споменути Ал-Тани. Човјек који је на “Твитеру” ексклузивно и најавио Месијев долазак, а потом путем исте друштвене мреже провоцирао Реал Мадрид током преговора о трансферу Килијана Мбапеа, овог пута је отишао корак даље и ударио на своје. Уз слику тренера како маше окачио је и поруку: “Лондон је прелијеп град... Ти то знаш”, јасно алудирајући на то да би могао да се врати у енглеску престоницу, у којој се доказао као кормилар Тотенхема.

Овакви “аутоголови” газдиног брата ће, без сумње, додатно подгријати ионако врелу атмосферу на “Парку принчева”. Леова авантура у Паризу није почела онако како су се многи надали. Одиграо је три меча, укупно 190 минута, није дао гол ни асистирао, а већ је ушао у клинч са Покетином. На све то се надовезала и повреда због које ће пропустити утакмицу са Мецом. То је био и повод да тиражни “Паризијен” критикује играча који је овог љета бесплатно стигао из Барселоне.

- Његов боравак у Паризу биће изазовнији него што се очекивало. Меси блиједи. Све ниже спушта главу, хода по терену и више не утиче на игру - наведено је у тексту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана