Љекари одлучују кад се Трифуновић враћа

Милан Зубовић
Љекари одлучују кад се Трифуновић враћа

Бањалука - Тренер Игокее Александар Трифуновић пребачен је из Бањалуке у Београд, гдје ће љекари наставити да прате његов опоравак од блажег можданог удара, који је доживио прије десетак дана.

О датуму евентуалног повратка на функцију нико из Игокее не жели да говори, већ се позивају на налазе љекара, који ће дати посљедњу ријеч. Уједно не желе ни да убрзавају процес опоравка јер је у оваквим случајевима потребно мировање.

- Трифуновић је добро, налази љекарских прегледа су добри и опоравак иде очекиваном динамиком. Често се чујем с њим и сада је у Београду на додатним претрагама. О термину повратка не можемо ништа још да говоримо јер чекамо коначну ријеч струке односно љекара - изјавио је тим менаџер Игокее Синиша Ковачевић.

Умјесто Трифуновића, тренинге воде његови помоћници Марко Бараћ и Жарко Милаковић, који су предводили екипу на турниру у Турској и уписали побједу против Бујукчекмечеа, те пораз од Каршијаке. Нову провјеру Александровчани ће имати вечерас у Тузли против Слободе, коју су већ добили на свом терену.

- Требало је да нам овај сусрет буде посљедња провјера пред почетак нове сезоне, али је скоро сигурно да ћемо имати још једну утакмицу, вјероватно за викенд и чекамо потврду. Пред сусрет у Тузли имамо одређених проблема јер нам неколико играча има грип, па неки од њих неће путовати и играћемо у комбинованом саставу, тако да ће шанса бити пружена млађим играчима који ће идуће сезоне више играти Лигу БиХ - додао је Ковачевић.

Послије једне сезоне избивања Игокеа се враћа у Лигу БиХ, тако да ће упоредо играти на два фронта и то са једним тимом, додуше мало проширеним.

- Нећемо правити два тима јер немамо толики фонд играча, а то је тешко и организационо издржати. Имаћемо један тим који ће играти на два фронта. Они играчи који у АБА лиги буду имали мању минутажу у Лиги БиХ добијаће више минута да се докажу и изборе за што бољу позицију међу најбољима. У овом тренутку рачунамо на 14 играча који ће бити пријављени за регионално такмичење, а придодаћемо још три или четири млађа за првенство БиХ - истакао је Ковачевић.

 

Први мечеви

Прву утакмицу у новој сезони АБА лиге Игокеа ће одиграти 5. октобра против Партизана на свом терену, док би прво искушење у Лиги БиХ требало да имају у Вогошћи 12. октобра, мада треба вјеровати да ће термин тог сусрета бити промијењен јер Игокеа истог дана гостује Морнару у другом колу регионалног такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана