Лига шампиона: Нула Арсенала, Бајер 3:2

Б92
Лига шампиона: Нула Арсенала, Бајер 3:2

Послије првих пет мечева плеј-офа за Лигу шампиона и даље је све отворено, Арсенал први пут није славио, док је Бајер најближи елити.

Арсенал је имао много среће у Истанбулу, у финишу је имао и играча мање и гол шансу, али је играо 0:0 са Бешикташом.

У дербију дана Наполи је и поред слабе представе изборио 1:1 са Атлетик Билбаоом, док је Бајер Леверкузен у спектаклу у Копенхагену након два преокрета славио 3:2. Стеауа је једва стигла до 1:0 над Лудогорецом, док се Салцбург испромашивао те на крају добио Малме само 2.1.

КОПЕНХАГЕН: Меч вечери одигран је у Данској, чак четири гола постигнута су у првом полувремену, Бајер је рано повео, већ до 12. минута Копенхаген изједначио, али Нијемци бољом игром у наставку праве нови преокрет и носе побједу у Леверкузен. У другом полувремену су имали неколико шансу за већу предност, али се истакао голман Копенхагена Андерсон.

САЛЦБУРГ: Ред Бул је имао шансу да напуни мрежу Малмеа и већ у Аустрији ријеши овај двомеч, али је на крају сурово кажњен за бројне промашаје. Салцбург је имао солидних 2:0, али је током првог полувремена Жонатан Соријано чак три пута погађао оквир гола, а у наставку још једном и један његов саиграч. На крају, у надокнади времена велику грешку праве голман и штопер Ред Була, те Форсберг доноси повољан резултат Малмеу за реванш.

НАПУЉ: Атлетик Билбао је сјајно одиграо сат времена у Италији, потпуно надиграо фаворизовани Наполи, те послије лијепе акције повео крајем првог полувремена голом Муниаина. Међутим, у посљедњих пола сата Наполи се буди, те захваљујући тренутку инспирације Гонсала Игуаина стиже до изједначења. У финишу меча голман Билбаа Горка Ираисос спречава домаћина да стигне до преокрета.

ИСТАНБУЛ: Арсенал је у Турску дошао са максималним учинаком од 12 побједа у претходним квалификационим мечевима, али је овај пут омануо. Имале су "тобџије" много среће на Босфору, већ приликом почетног ударца Демба Ба погађа пречку са 50 метара уз малу помоћ Војчека Шћесног, који га потом још два пута осујећује у гол шанси. У посљедњих десет минута Арсенал је стрепио јер је Милорад Мажич искључио Арона Рамзија, али у надокнади времена Алекс Окселејд-Чемберлен умало није шокирао 70.000 Турака. Међутим, није имао довољно среће, погодио је стативу.

БУКУРЕШТ: У регионалном дербију Стеауа је у потпуности надиграла Лудогорец који се одлично бранио у Румунији, а највише захваљујући голману Владиславу Стојанову је имао активан резултат до саме завршнице. Он је, наиме, одбранио пенал Александру Чипчијуу, који је имао још неколико добрих прилика, да би коначно два минута прије краја успио да савлада Бугарина за минималну предност Стеауе пред реванш у Разграду за седам дана.

Плеј-оф за ЛШ:

Копенхаген (Данска) – Бајер Леверкузен (Њемачка) 2:3
Јергенсен 9, Амартеј 12 – Кислинг 5, Белараби 31, Сон 43
Наполи (Италија) – Атлетик Билбао (Шпанија) 1:1
Игуаин 68 – Муниаин 41
Салцбург (Аустрија) – Малме (Шведска) 2:1 (1:0)
Шимер 16, Соријано 54 – Форсберг 90+1
Стеауа (Румунија) – Лудогорец (Бугарска) 1:0 (0:0)
Чипчиу 88
Бешикташ (Турска) – Арсенал (Енглеска) 0:0

Сриједа:
Олборг (Данска) – АПОЕЛ (Кипар)
Лил (Француска) – Порто (Португал)
Марибор (Словенија) – Селтик (Шкотска)
Слован Братислава (Словачка) – БАТЕ (Белорусија)
Стандард Лијеж (Белгија) – Зенит (Русија)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана