Лигa Европе: Партизан се не боји Тотенхема

Агенције
Лигa Европе: Партизан се не боји Тотенхема

Београд - Фудбалери Партизана утакмицом против Тотенхема, која се игра вечерас од 19 часова на стадиону у Хумској, започињу такмичење у групи Ц Лиге Европе.

Своје шесто учешће у групној фази мање атрактивног европског такмичења "црно-бијели" ће започети против најјачег ривала у групи. Партизан жели да оствари добар резултат, а тренер екипе Марко Николић казао је да је његова екипа дјелимично испунила циљ, али не желе да се тиме задовоље.

- Чека нас најтежи противник у групи. Имају јако квалитетан везни ред, квалитетан напад, атипичну мирноћу за Енглезе. Опасни су у офанзивном скоку и имају добар посед лопте. Уласком у Лигу Европе ми смо делимично испунили свој циљ, али не желимо да будемо пуки учесници. Имам поверење у играче и њихову спортску дрскост, менталну чврстину, таленат и младост и то ми даје право да очекујем позитиван резултат - поручио је Николић.

Енглески тимови често су знали да мечеве Лиге Европе играју са резервним екипама, тако да Николић није сигуран кога може очекивати у саставу Тотенхема.

- Тешко је погодити тим који ће изаћи на терен пошто је прва утакмица. Знаћемо више када видимо ко је допутовао у Београд - истакао је Николић и додао да не очекује проблеме између Николе Нинковића и Денија Роуза који су раније имали инцидент у мечу младих селекција Србије и Енглеске.

У Тотенхему игра омладински репрезентативац Србије Милош Вељковић, који очекује тежак меч.

- Партизан је велики клуб у Србији, имају сјајне навијаче, често су шампиони. Посебно је јак код куће. Играли су Лигу шампиона и показали квалитет. Биће ово тежак изазов - рекао је Вељковић.

Николић има проблема са нападачима јер је Петар Шкулетић добио два меча суспензије због црвеног картона на мечу са Нефтчијем. Могуће је да због тога Николић на терен изведе формацију са само једним шпицем Данком Лазовићем. "Црно-бијели" би у одбрани требало да буду јачи због повратка лијевог бека Владимира Волкова. (Агенције)

Парови

Парови првог кола: Карабаг - Сент Етјен (18), Аполон - Цирих, Бешикташ - Астерас, Клуб Бриж - Торино, Динамо З. - Астра, Дњепар - Интер, Копенхаген - ХЈК, Борусија М. - Виљареал, Панатинаикос - Динамо Мо., Партизан - Тотенхем, ПСВ - Ешторил, Салцбург - Селтик, Евертон - Волфсбург, Фјорентина - Генган, Легија - Локерен, Лил - Краснодар, Металист Х. - Трабзонспор, Наполи - Спарта П., ПАОК - Динамо Ми., Рио Аве - Динамо К., Севиља - Фејнорд, Стандард - Ријека, Стеауа - Алборг, Јанг Бојс - Слован (21.05).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана