Леотар кренуо на крилима младости

Чедомил Муцовић
Леотар кренуо на крилима младости

Требиње - Прозивком фудбалера на стадиону "Полице" ФК Леотар почео је припреме за нову сезону, у којој ће Требињци послије 12 година у Премијер лиги БиХ играти у за степеницу нижем рангу, Првој лиги Републике Српске.

На стадиону који је у најсрећнија времена дочекивао европске утакмице, за вријеме прозивке у понедјељак навече било је као у кошници. Било је велико интересовање медија и никада бројнији представници руководства, уз 18 фудбалера који су се од првог дана ставили на располагање новом шефу стручног штаба Дамјану Ратковићу. Прозивци су присуствовали: голмани Младен Кукрика, Василије Колак и Мирослав Аничић, те играчи: Срђан Андрић, Дејан Поповић, Лазар Зечевић, Немања Мулина, Иринеј Ђурић, Миле Пјаца, Бојан Деретић, Милорад Цимирот, Василије Вучић, Александар Мумало, Урош Тепавчевић, Стефан Ћоровић, Предраг Шешељ и Ново Милошевић.

- Крећемо са фудбалерима из Требиња, односно онима који су завршили прошлу сезону у нашим редовима и играчима који су прикључени из омладинске школе. Ту су са нама и повратници, дјеца овога клуба: Зечевић, Кукрика, Поповић и Шешељ, који ће много значити овој екипи. У овој седмици већ очекујем да нам се прикључи још четири, пет играча, који ће подићи квалитет тима и дати једну димензију више. Цијеле припреме ћемо обавити у Требињу. У Леотару је већ навика да се касни са припремама, па ћемо до почетка првенства морати напорно да радимо да не бисмо заостајали за осталим екипама. У плану су најмање три контролне утакмице, а можда и више - рекао је Ратковић.

Нови кормилар Требињаца се не боји изазова који је пред њим. У досадашњој каријери тренирао је кадете Леотара и био координатор омладинске школе, а цијелу играчку каријеру провео је у Леотару, са којим има шампионске титуле у Републици Српској и БиХ.

- Прволигашко друштво је за нас потпуна непознаница, јер се у њега враћамо послије 12 година. Наравно да је резултат битан и од тога не можемо побјећи. Зна се гдје је наше мјесто. За мене као младог тренера који је на почетку своје каријере резултат је веома битан, али и за ове младе играче који су жељни доказивања. Не треба да правимо мегаломанске циљеве, већ да у складу са појачањима која дођу поставимо реалан циљ. Имамо повољан распоред на почетку и лијепу прилику да добро стартујемо - наставио је Ратковић, који посједује UEFA PRO лиценцу.

У раду ће му помагати дугогодишњи фудбалер пљеваљског Рудара, Морнара из Бара, никшићке Сутјеске и Леотара Рајко Мичета. Са голманима ће радити легенда Леотара Весо Климовић, а дужност физиотерапеута обављаће такође бивши фудбалер Леотара Раде Бошковић.

Испред новог руководства играчима и присутнима су се обратили члан УО клуба Симеон Дучић и предсједник Скупштине Васо Мијановић.

Стадион

У току ове седмице биће покренута акција уређења стадиона "Полице", који изгледа доста запуштено. Из руководства позивају све оне који желе да помогну да се одазову овој акцији.

- Овај град је показао да кад је јединствен може много да направи. Циљ ове акције није само да очистимо стадион, већ да Леотар вратимо Требињцима и да Требињце вратимо Леотару, да овај клуб осјећају као свој и себе као дио њега - рекао је члан Управног одбора Леотара Симеон Дучић.

Новајлије

У односу на крај прошле сезоне на прозивци се појавило седам нових имена. Нападач Лазар Зечевић ће послије пола године у Младости из Велике Обарске поново заиграти у матичном клубу, а голман Младен Кукрика се вратио из албанског суперлигаша Кастриотија. Ту су још: Дејан Поповић (Инђија), Предраг Шешељ (Текстилац, Дервента), Александар Мумало (Младост, Гацко), Немања Мулина и Ново Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана