Леотар хита ка Премијер лиги

Ратомир Мијановић
Леотар хита ка Премијер лиги

Требиње - Јесењи шампион Прве лиге Републике Српске Леотар јуче је почео припреме за прољећни дио шампионата у којем ће покушати да сачува прво мјесто и послије само једне сезоне поново избори наступ у Премијер лиги.

Тренеру Дамјану Ратковићу одазвало се 25 фудбалера, а од нових лица ту су повратник Анел Рамић и доскорашњи голман Младости из Гацка Владимир Марковић.

- Рамић је у протеклом периоду играо за приједорски Рудар и Младост из Велике Обарске. Ријеч је о искусном везисти који ће нам бити од значајне помоћи, док ће Марковић појачати конкуренцију међу стативама. Поред ових, планирано је да доведемо још два или три појачања, а с обзиром на то да имамо потписане споразуме о сарадњи са Црвеном звездом и Партизаном, можда неко из ових клубова дође на позајмицу. Како сада стоје ствари, екипу су напустили Ненад Стојановић, Ново Папаз и Милош Марковић - рекао је Ратковић.

Комплетне припреме биће обављене у Требињу, а идеја шефа стручног штаба је да екипа кроз јаке провјере дође до оптималне форме.

- Први меч одиграћемо 31. јануара против Вележа, а договорили смо и утакмицу против Сарајева 21. фебруара. Поред ових, одиграћемо још неколико мечева - истакао је Ратковић.
Поред добрих резултата, управа клуба и даље муку мучи са финансијама.

- Основни циљ и даље је консолидација клуба. Из дана у дан сусрећемо се са новим проблемима, али комплетна управа настоји да превазиђе ову ситуацију. Играчи ће нам бити у првом плану и надам се да ћемо успјети прољећну полусезону да завршимо на најбољи могући начин - рекао је предсједник скупштине Леотара Васо Мијановић.

Аћимовић

Иако је било најављено да ће талентовани Милош Аћимовић отићи у бундеслигашки Волфзбург он се појавио на припремама Леотара.

- Био сам у Њемачкој и задовољио сам укусе људи из Волфзбурга. Проблем је био пасош Европске уније тако да је за сада све неизвјесно. Други проблем је што још немам 18 година, али надам се најбољем - рекао је Аћимовић, за којег се интересује и премијерлигаш Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана