Лајонси падају у пуном Борику

Душан Репија
Лајонси падају у пуном Борику

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел приводе крају припреме за меч сезоне против ОЦИ Лимбург Лајонса у трећем колу квалификација за Куп ЕХФ (субота, 20 часова).

У случају проласка Холанђана обезбиједили би још шест утакмица у групној фази и направили највећи успјех на међународној сцени послије рата. Један од највећих адута тренера Бориса Дворшека биће средњи бек Стефан Јанковић. Млади рукометаш из предострожности је пропустио меч против Струмице, како би потпуно залијечио повреду бутног мишића.

- Све је у реду, повреду више и не осјећам и већ неколико дана радим пуном паром. Прва утакмица у "Борику" је јако важна, надам се да ћемо одиграти најбољи меч у овој полусезони и направити солидну залиху пред реванш у Холандији. Потребна нам је и велика подршка, па се надам да ће навијачи испунити дворану до посљедњег мјеста - рекао је Јанковић.

Бањалучани о противнику знају скоро све, јер су ове сезоне већ играли са Лајонсима и доживјели пораз у борби за треће мјесто квалификационог турнира Лиге шампиона.

- Тај меч није право мјерило, јер смо били без енергије послије сазнања да нећемо играти у Лиги шампиона. Они су то искористили. Од тада се промијенило много ствари, много смо уигранији и спремни на све изазове - рекао је Јанковић.

Утакмица која је одиграна почетком септембра много значи за припрему двомеча који слиједи.

- Знамо како Лајонси играју, форсирају дубоку одбрану 3-2-1, понекад и 3-3, имају доброг голмана и постижу много лаких голова. Посљедњих дана радимо стварно напорно, припремили смо се за такав начин игре и мислим да не могу да нас изненаде. Са друге стране, ми смо подигли ниво игре, посебно у одбрани и нећемо дозволити да нам наметну свој стил - рекао је Јанковић.

Тренер Борис Дворшек може да одахне, јер ће поред Јанковића потпуно спреман бити и Мирко Микић, који већ дуже вријеме кубури са повредом леђа и кољена.

Улазнице

Продаја улазница за суботњи меч почела је јуче, а према првим информацијама иде добро.

- Добио сам потврду да је продато већ неколико стотина карата, што је назнака да ће дворана бити пуна. Цијена карте је пет конвертибилних марака, а могу се купити на киосцима "Лафка" и у дворани "Борик" - рекао је директор клуба Владимир Бранковић.

Меч ће судити Словаци Петер Дворски и Игор Карлубик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана