Лајонси избацили Борац из Европе

Данијел Радујковић
Лајонси избацили Борац из Европе

Бањалука - Групна фаза ЕХФ купа остаће само сан за рукометаше Борац м:тела који ни трећи пут ове сезоне нису успјели да савладају екипу ОЦИ Лимбург Лајонс.

Бањалучани су овог пута изгубили у реваншу трећег кола квалификација са 23:27 у Холандији и тако завршили учешће у европским такмичењима ове сезоне. У табору Борца вјеровали су да могу надокнадити два гола минуса из прве утакмице у Бањалуци (29:31), али доживјели су нови пораз и очигледно доказали да немају лијек за "лавове" који су их ове сезоне још добили и у квалификацијама за Лигу шампиона (29:33). Холанђани су поново показали брз, скандинавски стил рукомета и дошли до убједљивије побједе него у Бањалуци. Тренер Борца Борис Дворшек након тог меча доста је критиковао поједине играче, покушао је да раздрма екипу, али очигледно то није успио. ОЦИ је играо агресивну одбрану, а Борац није имао одговор за то и у већем дијелу меча био је у резултатском заостатку. Поново се видјело да још доста ствари не штима у екипи Борца, тако да Дворшека чека тежак посао до краја сезоне. Колико то год чудно звучало, очигледно је и холандски рукомет напредовао испред овог у БиХ, а три побједе Лајонса над Борцем су доказ за то.

- Сасвим заслужена побједа холандске екипе, док се ми дефинитивно нисмо најбоље снашли ни у овом мечу, посебно на начин њихове игре у одбрани. И овај пут играли су неку варијанту дубоке зоне на коју се нисмо најбоље снашли. Цијела утакмица прошла је у нашем резултатском заостатку. Доста смо се трошили да их стигнемо, а када бисмо то урадили, нисмо успијевали да преломимо резултат у нашу корист. Ово је већ трећи пораз од екипе ОЦИ Лајонс у овој сезони, показали су да су бољи тим и не преостаје нам ништа друго него да им честитамо на заслуженој побједи и пролазу у групну фазу ЕХФ купа - казао је помоћни тренер Борца Александар Међедовић.

Лијеви бек Бањалучана Даворин Вујовић могао је само да честита противнику на побједи.

- Били су бољи у обје утакмице и желим им срећу у групној фази. Нисмо имали одговор на њихову одбрану и на крају су заслужено прошли, док се ми окрећемо обавезама у СЕХА лиги и већ сутра дочекујемо Татран Прешов - рекао је Вујовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана