Кустурић одлази са мјеста предсједника Фудбалског клуба Борац

Дарко Пашагић
Кустурић одлази са мјеста предсједника Фудбалског клуба Борац

Бањалука - Сједница Скупштине Фудбалског клуба Борац биће одржана до краја децембра, а на њој ће доћи до промјене на мјесту предсједника Управног одбора, потврдио је члан Управног одбора бањалучког прволигаша Дарко Милуновић.

- Досадашњи први човјек Дејан Кустурић због пословних обавеза неће бити више у могућности да буде на челу клуба, а Управни одбор ојачаћемо и са неколико привредника - рекао је Милуновић.

Већ су позната имена двојице будућих чланова Управног одбора.

- Нови чланови најужег клупског руководства биће Бранко Ковачевић и Вицо Зељковић, а постоји велика могућност да управа буде ојачана са још неколико људи. Углавном, у нову годину Борац ће, бар што се руководства тиче, ући много јачи - нагласио је Милуновић.

Горући проблем у овом тренутку за клуб из Платонове су три  неисплаћене плате играчима и четири радној заједници и тренерима у омладинској школи.

- Од обавеза нико не бјежи и сигурно ћемо до краја новембра исплатити једну, а током децембра бар још двије плате. Учинићемо све да измиримо сва дуговања до краја 2016. године, али биће веома тешко. Разлог за ова кашњења је објективне природе, јер смо практично читаво вријеме измиривали стара дуговања. У приходе које, нажалост, нисмо остварили рачунали смо и 50.000 марака од пријатељског сусрета са Црвеном звездом. Међутим, до утакмице није дошло, а тај износ, тачније 52.000 марака, је износ једне мјесечне плате за играче, тренере и радну заједницу - наставио је Милуновић.

Он је нагласио да су љетос зацртана два приоритетна циља која би требало да буду остварена до краја године и да су они испуњени.

- Рекли смо да нам је циљ јесења титула и изградња помоћног терена. Први смо послије 16 кола са великим шансама да будемо прваци и тако обезбиједимо повратак у Премијер лигу. Изградња помоћног терена је у завршној фази, а јуче је почело постављање вјештачке траве. Уколико временске прилике дозволе, завршетак овог дијела радова је планиран за 15 до 20 дана. Онда нам остаје да око помоћног терена буде направљена квалитетна ограда, затим монтажна трибина, али тај дио ће бити остављен за наредну годину - изјавио је Милуновић.

Руководство клуба је презадовољно радом спортског сектора.

- На том пољу је доласком Оливера Јандрића на мјесто спортског директора и именовањем Вулета Тривуновића за шефа стручног штаба направљен велики помак и немамо шта да замјеримо овом двојцу. Тривуновић је два дана након посљедње јесење утакмице доставио извјештај, што раније није била баш честа пракса и њиме смо изузетно задовољни. Упознати смо и са трансфер листом и сада остаје само да је на првој наредној сједници Управног одбора усвојимо - рекао је Милуновић.

У наставку сезоне први и основни циљ биће да останак на првом мјесту.

- Да бисмо то остварили, мораћемо да се играчки појачамо, али нећемо доводити појачања по сваку цијену. Дефицитарни смо на позицији лијевог бека и центарфора, а тај недостатак покушаћемо да надокнадимо повратком два борчевца на Градски стадион. То су Бојан Пузигаћа и Петар Кунић. Са њима се већ воде разговори и све ће веома брзо бити познато. Приоритет ће нам бити повратак на Градски стадион наших бивших играча за које нећемо морати да плаћамо бар хранарину и станарину. Међутим, још једном истичем да појачања нећемо доводити по сваку цијену, већ они морају бити провјерени играчи, који ће бити појачања не само за Прву лигу, већ и за Премијер лигу у коју се наредне сезоне сигурно враћамо - додао је Милуновић.

Вечера

За синоћ је била планирана заједничка вечера челника клуба и фудбалера Борца на којој је требало да буде прослављена титула јесењег шампиона Републике Српске. Екипа остаје на окупу до сутра, када почиње зимска пауза која ће трајати до 16. јануара 2017. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана