Куп РС: Треће финале на нишану Радника

Игор Станишић
Куп РС: Треће финале на нишану Радника

Бијељина - Фудбалери Радника покушаће по трећи пут заредом да се пласирају у финале Купа Републике Српске, а потом и освоје пехар, а препрека на том путу им је прволигаш Рудар Приједор, којег данас од 15 часова дочекују у првој полуфиналној утакмици.

Биће то реприза прошлогодишњег финала у коме су Бијељинци на свом терену имали више среће и, послије 0:0 у 90 регуларних минута, славили послије бољег извођења пенала.

Комплетан играчки кадар и стручни штаб Радника сматрају да су у овом тренутку бољи од Приједорчана, а уз све то кормилар Славко Петровић на располагању има све фудбалере, јер нема ни повријеђених, ни кажњених.

- Вјерујем да смо у овом тренутку квалитетнији од "зелено-црних" и да ћемо у двије утакмице успјети да их елиминишемо, а потом и одбранимо пехар. Међутим, ниједног ривала, па ни "рударе" не треба олако да схватимо. Убијеђен сам да ће у Бијељину доћи са жељом да се надигравају и да ће шансу за нешто више чекати из контранапада. Нећемо се освртати на његове намјере, већ од првог тренутка заиграћемо офанзивно са жељом да што прије затресемо противничку мрежу. У оваквим двомечима најважније је не примити гол на свом терену и убијеђен сам да ћемо у томе успјети - оптимиста је фудбалер Радника Елдин Машић.

Он вјерује да би тријумф у данашњем мечу још више повећао његово самопоуздање и самопоуздање саиграча пред важне премијерлигашке дуеле.

- Већ у суботу на свом терену дочекујемо Дрину, која ће, као и ми, бити уморна од Куп сусрета са Крупом. Очекујем да Зворничане савладамо и тако још више повећамо шансе за опстанак у бх. елити - додао је Машић.

Утакмицу Радник - Рудар Приједор судиће Дражен Васиљевић из Добоја са помоћницима Драганом Нишићем (Шамац) и Бојаном Максимовићем (Модрича). Четврти арбитар је Велимир Дринић (Модрича), контролор Боро Елчић из Источног Сарајева, а делегат Бошко Фуртула из Вишеграда.

 

Досадашњи побједници

1994. Козара (Градишка)

1995. Борац (Бањалука)

1996. Борац (Бањалука)

1997. Слога (Трн)

1998. Рудар (Угљевик)

1999. Рудар (Угљевик)

2000. Козара (Градишка)

2001. Козара (Градишка)

2002. Леотар (Требиње)

2003. Јединство (Брчко)

2004. Леотар (Требиње)

2005. Јединство (Брчко)

2006. Славија (И. Сарајево)

2007. Модрича Максима

2008. Славија (И. Сарајево)

2009. Борац (Бањалука)

2010. Радник (Бијељина)

2011. Борац (Бањалука)

2012. Борац (Бањалука)

2013. Радник (Бијељина)

2014. Радник (Бијељина)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана