Куп БиХ: Борац срећан са бијеле тачке

Дарко Пашагић
Куп БиХ: Борац срећан са бијеле тачке

Бањалука - Фудбалери Борца пласирали су се у осмину финала Купа БиХ пошто су на свом терену савладали зворничку Дрину резултатом 3:2 и то послије извођења пенала.

Домаћи играчи имали су више среће са бијеле тачке, а за пролаз даље највише могу бити захвални голману Браниславу Ружићу, који је зауставио три покушаја гостију из Зворника. Он је одбранио ударце Милоша Филиповића, Стефана Чоловића и Владе Ивановића, док је на другој страни искусни голман Дрине Горан Максимовић у пенал серији успио да заустави шут Александру Малбашићу.

Екипа Славије поражена је од Вележа са 1:2. Екипа из Источног Сарајева, која своје мечеве игра у Фочи, боље је отворила утакмицу и из прве праве прилике стигла у вођство. Петар Митић је шутирао из слободног ударца са 20 метара и матирао немоћног Душана Ђокића. Узвратили су Мостарци у 19. и 21. минуту када су Анел Хебибовић и Младен Поповић излазили "очи у очи" са Младеном Лучићем, али као побједник ових дуела изашао је голман домаће екипе. Играо се 39. минут када је Младен Лемез замало добро скочио у свом шеснаестерцу, али статива је спријечила да постигне аутогол.

У наставку утакмице услиједио је преокрет. Прво су гости из Мостара у 47. минуту преко Хебибовића изједначили резултат. Потом је услиједио период изједначене игре, са неколико полуприлика и на једној и на другој страни. У завршници утакмице Вележ је дошао до побједе. Играо се други минут надокнаде, услиједио је контранапад Мостараца када је Самир Мерзић упослио Дејана Јанковића, а овај са осам метара матирао Лучића за побједу Вележа.

Рудар Приједор лако је изашао на крај са Подгрмечом, којег је савладао са убједљивих 3:0. Сусрет у Коњицу између домаћег Игмана и Сарајева прекинут је у 54. минут због сукоба навијача, али је убрзо настављен.

Остали резултати:

Љубушки: Слога - Дрина ХЕ 3:0

Бихаћ: Јединство - Широки Бријег 0:2

Јајце: Металеге - Пролетер (Теслић) 1:0

Какањ: Младост Добој Какањ - Горажде 1:0

Градачац: Звијезда - Слобода (НГ) 5:1

Витез: Витез - Градина (Сребреник) 1:1 (пеналима 5:3)

Велика Обарска: Младост - Младост (Жупча) 1:0

Бијељина: Радник - Челик 1:5

Мостар: Зрињски - Напредак (ДШ) 3:1

Травник: Травник - Слобода (Тузла) 0:0 (пеналима 3:1)

Коњиц: Игман - Сарајево 0:3

Играно у уторак:

Мркоњић Град: Слобода - Жељезничар 0:2

Грачаница: Братство - Олимпик 3:4

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана