Кунић у Дукли

Дарко Пашагић
Кунић у Дукли

Бањалука - Фудбалер бањалучког Борца Петар Кунић у петак је и званично постао члан чешког прволигаша Дукла из Прага.

Он је недавно боравио на проби у главном граду Чешке и задовољио је критеријуме тамошњих стручњака.

- Уговор сам потписао до 30. јуна 2016. године и надам се да ћу оправдати очекивања челника Дукле. Био сам скоро мјесец на проби у овом прашком клубу и у петак је званично завршена сва папирологија - рекао је у телефонском јављању за “Глас Српске” из Прага Петар Кунић.

Млади фудбалер, који ће тек 15. јула напунити 20 година, већ је упознат са плановима Чеха у наставку Гамбринус лиге.

- Дукла је у првих 16 кола освојила 22 бода и налази се на шестом мјесту. Управа је предузела све кораке да прољеће буде у знаку мог новог клуба и циљ је да се домогнемо једног од прва три мјеста које води у Европу. Заостатак за трећепласираном Спартом из Прага је тренутно девет, а за лидером Викторијом Плзењ 12 бодова, али су сви у Дукли убијеђени да ће циљ бити испуњен - наставио је Кунић.

Он је чети са Градског стадиона пожелио пуно среће у наставку Премијер лиге БиХ.

- Вјерујем да ће сада већ моји бивши саиграчи успјети да четврти узастопни пут изборе пласман у Европу. Чини ми се да Борац одавно није имао бољу екипу и вјерујем да ће изабраници Слободана Старчевића успјети да остваре циљ - додао је Кунић.

Биографија

Петар Кунић је рођен 15. јула 1993. године у Дрвару, а прошао је све селекције Фудбалског клуба Борац. Професионални уговор са Бањалучанима потписао је у јануару 2010. године, а први меч у Премијер лиги БиХ одиграо је 23. маја исте године на Градском стадиону против Олимпика. Нажалост, деби није био успјешан, јер је његов клуб поражен са 0:2. У првом дијелу сезоне за Борац је наступио у десет премијерлигашких сусрета и постигао два гола.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана