Кукић нова ударна игла Борца

Данијел Радујковић
Кукић нова ударна игла Борца

Бањалука - Проблеми фудбалера Борца у нападу ускоро би могли бити ријешени и то захваљујући омладинском погону клуба, одакле се полако али сигурно намеће млади центарфор Милош Кукић (18).

Након што је први нападач клуба Армандо Манце одстрањен из првог тима послије несугласица са стручним штабом на мечу са Славијом, било је питање како ће Борац изгледати у офанзиви, поготово што тренер Вуле Тривуновић нема велики избор нападача. Он је прилику дао талентованом Кукићу и испоставило се да је повукао добар потез. Млади центарфор постигао је три гола у посљедња два меча, чиме је премашио учинак поменутог Манцеа који је на свом конту имао само један гол.

- Веома сам задовољан с обзиром на то да сам дао три гола у два меча у којима сам улазио по 30 минута. Велика је то част за мене, постићи голове за тако велики клуб, поготово што су то моји први голови за Борац у сениорској конкуренцији. Код тренера Тривуновића добио сам шансу и много ми значи његово повјерење. Мислим да ће и даље то чинити, јер знам да је тренер који пружа шансу младим играчима. Ако добијем нову шансу у преостала два кола до паузе, трудићу се да је максимално искористим и, ако бог да, постигнем још неки погодак - казао је Кукић.

Иако је тек у марту напунио 18 година, Кукић већ неко вријеме тренира са првим тимом. Прошле сезоне је успио да добије неке минуте у Премијер лиги БиХ.

- Имам само 18 година и тешко је борити се са искуснијим и старијим играчима, али радом, трудим, залагањем и играњем за јуниоре сам заслужио своју шансу. Веома је тешко било доћи од овога - истакао је Кукић.

Поред обавеза у првом тиму, он је ударна игра јуниора "црвено-плавих". Протеклог викенда играо је два меча, прво је у суботу са два гола био битан фактор у побједи сениора над Слободом од 5:0, док је у недјељу помогао јуниорима да савладају Братство са 3:0. Иако је веома млад, успијева да издржи жесток темпо.

- Веома је тешко, јесте да су то јуниори и није Премијер лига као прошле сезоне, али није нимало лако. Међутим, успио сам да издржим све, није ми проблем. Да није било јуниора, не бих ни дошао у првим тим, тако да на неки начин желим да се одужим овом тиму. Имамо још једно коло ове полусезоне и сигурно ћу играти, а за наредну не знам још - закључила је нова нада бањалучког фудбала.

Са јуниорима на врху

Јуниори Борца са Милошем Кукићем у врху напада тренутно држе прво мјесто у Омладинској лиги БиХ, група запад. Бањалучани су у 12 утакмица забиљежили 11 побједа и реми, имају бод више и утакмицу мање од Жељезничара Спорт тима којег су у претпосљедњем колу побиједили са 4:0, а Кукић је једном био стријелац. Протеклог викенда били су бољи од Братства из Босанске Крупе са 3:0. Иначе, за јуниоре је до сада дао осам голова, али неколико мечева није играо, иначе би сигурно тај салдо био већи. Добре игре јуниора Борца прате и кадети, који су у посљедња два кола побиједили исте ривале са 1:0 и 6:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана