Куертен: Рафа зависи и од Новака

Агенције
Куертен: Рафа зависи и од Новака

Густаво Куертен, троструки освајач Ролан Гароса, сматра да ће Рафаел Надал поново играти на највишем нивоу послије повреда које су га задесиле.

"За све нас који волимо да га гледамо забирњавајуће је када је повређен, али онда нас он поново изненади – прошле године је окренуо ствари у своју корист и завршио је као број један. Све је могуће за Рафу, али зависиће и од његовог физичког стања и нивоа на којем буде играо Новак Ђоковић", каже Бразилац.

Куертен упозорава Надала да мора да буде опрезан.

"Његов стил игре подразумијева велики удар на тијело, много зависи од физичке спреме", додао је Гуга.

Бразилац очекује да ће до Ролан Гароса Надал бити у пуној форми.

"Рафа сматра то својом територијом. Мислим да га ту нико неће обуздати ни када буде имао 95 година – на Ролан Гаросу игра као да је са друге планете".

Куертен је током каријере имао много проблема са повредама, али био је и број један 2000. године. Каже да је сада мање повреда јер је ATP схватио да је распоред пренатрпан.

"Касне деведесете и двехиљадите године биле су доба екстремног ’убијања’ тенисера. Погледајте Риоса, Нормана, мене. чак и Сафина. Толико су нас форсирали да су ломили једног по једног – девет обавезних Мастерса, четири ГС турнира, сезона која траје до децембра, мjесец више него сада, а и финала Мастерса играла су се на три добијена сета. Схватили су да је то превише, да није фер, па је распоред поправљен".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана