КС С: Удружење клубова КЛС издало дозволу Партизану за такмичење

Танјуг
КС С: Удружење клубова КЛС издало дозволу Партизану за такмичење

БЕОГРАД - Кошаркашки савез Србије (КС С) огласио се данас саопштењем у којем тврди да је Удружење клубова кошаркашке лиге Србије (УК КЛС) издало дозволу Партизану за такмичење у сезони 2022/2023.

Руководство Партизана одлучило је у јуну прошле године да одустане од наступа у плеј-офу Суперлиге Србије, а КЛС је покренула поступак против клуба из Хумске.

Црвена звезда је прије неколико дана запретила КС С да неће играти завршницу Купа Радивоја Кораћа, ако Партизан не буде санкционисан због напуштања такмичења.

"Поводом неистинитих и нетачних тврдњи које су од стране УК КЛС неколико пута изнешене о наводном игнорисању захтева УК КЛС да се КС С изјасни о статусу Партизана, после неиграња завршнице домаћег првенства у такмичарској сезони 2021/2022, КС С јавно одбацује било какву врсту одговорности која му се перфидно намеће", наводи се у саопштењу КС С.

"Последњи покушај обмањивања јавности и клубова учесника КЛС десио се 26. јануара када је под тачком разно расправљано на ту тему.

Истина је сасвим другачија и чини се да неко има намеру да пласирањем неистина увуче КС С у кампању која појединцима очито представља више од спорта", додаје се у саопштењу. У КС С тврде да се одговорно понашају према својим обавезама и свим изазовима, а своје Одлуке доноси у складу са Законом. "УК КЛС је доставио захтев 22. августа прошле године да се на дневни ред УО КШ уврсти захтев о изјашњавању на тему статуса Партизана.

Тим поводом, УО КШ је УК КЛС седам дана касније доставио одговор уз објашњење да је неозбиљно да тачку уврсти у дневни ред већ заказане седнице. Ипак, и пред тога, УО КШ је разматрао допис УК КЛС и усвојио Одлуку да се одмах достави одговор, што је и учињено 29. августа прошле године", наводеи КС С.

Савез тврди да је Комисија за издавање дозвола УК КЛС издала дозволу Партизану за такмичење у сезони 2022/2023. од 30. јуна прошле године.

"Ова дозвола односи се на учешће Партизана у такмичењу 1МЛС - КЛС, у сезони 2022/2023, са местом одигравања утакмица у београдској Штарк арени.

На поменуту одлуку такмичарски орган (директор лиге), није уложио жалбу чиме је потврдио Одлуку Комисије за издавање Дозволе за сезону УК КЛС. На тај начин и он је потврдио дозволу Партизана за учешће у Првој мушкој лиги Србије (КЛС), у такмичарској сезони 2022/2023. Одлука о издавању дозволе за сезону на овај начин је постала коначна и може се оспоравати само у складу са чланом 64.

Закона о спорту", истиче се у саопштењу КС С. КС С наводи да жели да стави тачку на тврдње руководства КЛС. "УО КШ је на поменутој седници донео Одлуку да Органи КС С по завршетку квалификација за СП, ЕП за сениоре и СП за сениорке, анализирају како догађај који је наведен у захтеву, тако и поверено вођење 1МЛС од стране УК КЛС, укључујући и поштовање од стране УК КЛС обавеза утврђених Законом о спорту, Статутом КШ, Такмичарским правилником КШ и Дисциплинским правилником КС С у погледу организације УК КЛС и вођења такмичења у 1МЛС. Након урађене анализе, УО КШ ће донети и одговарајуће Одлуке", закључује се у саопштењу КС С.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана