КС БиХ огорчен: Пријаве против тројице играча

Милан Зубовић
КС БиХ огорчен: Пријаве против тројице играча

Сарајево - Кошаркашки савез БиХ покренуће дисциплински поступак код европског огранка Свјетске кошаркашке федерације (ФИБА) против тројице играча који се нису одазвали позиву селектора Душка Вујошевића.

Сениорска репрезентација БиХ окупила се у Сарајеву и тиме званично започела припреме за претквалификације за Свјетско првенство у Кини идуће године, а на првом окупљању нису се појавили Кенан Карахоџић, Немања Гордић, Имран Полутак и Јусуф Нуркић.

- Управни одбор КС БиХ састаће се у уторак у Бањалуци и они ће предузети санкције према ФИБА прописима. Дисциплинске пријаве ће бити поднесене против Кенана Карахоџића, Немање Гордића и Имрана Полутака, који се нису појавили на окупљању и при томе нису доставили никакву документацију да су повријеђени. Против Јусуфа Нуркића неће бити поднесена пријава, јер он не подлијеже правилима ФИБА - рекао је директор репрезентације Синиша Ковачевић.

Какве ће санкције њих тројица претрпјети тешко је прогнозирати у овом тренутку, али је тешко очекивати да ФИБА повуче радикалне потезе и забрани им наступе у својим такмичењима или националним лигама.

Љекарским прегледима утврђено је да Елмедин Кикановић, Милан Милошевић, Андрија Стипановић и Емир Сулејмановић нису здравствено способни да прођу припреме репрезентације и наступе у претквалификационим мечевима. Уредну медицинску документацију у канцеларију Савеза доставио је Миралем Халиловић, који је јуче требало да буде подвргнут хируршком захвату, док ће се због приватних обавеза у договору са стручним штабом репрезентацији 14. јула прикључити Алекс Ренфро. Репрезентација ће данас отпутовати у Свети Мартин на Мури, гдје ће боравити до 11. јула, а прве контролне мечеве одиграће 12. и 13. јула против Бјелорусије у Сарајеву.

Вујошевићеви адути

Вујошевић може да рачуна на сљедећих 17 кошаркаша: Никола Гајић (Приморска/Игокеа), Џанан Муса, Маркус Лончар (Цедевита), Његош Сикираш (Фуенлабрада), Александар Лазић (Динамик), Амар Гегић (Бајерн), Стефан Глоговац (Игокеа/Мега Бемакс), Обрад Томић (Какањ), Алмир Хасандић, Неџад Муратовић (Слобода), Исмет Сејфић (ПВСК Панон), Адин Врабац (Партизан), Драшко Албијанић, Дарко Талић (Игокеа), Един Атић (АЕК), Ади Захирагић (Спарс), Алекс Ренфро (Барселона/?).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана