Крупа жели да напокон сруши неугодну традицију: Дошло вријеме да падне и Радник

Синиша Котараш
Крупа жели да напокон сруши неугодну традицију: Дошло вријеме да падне и Радник

БАЊАЛУКА - Први овосезонски српски дерби Премијер лиге одиграће у недјељу (17 часова), Крупа и Радник, а оба ривала у меч улазе са жељом да након њега свој салдо увећају за три нова бода.

Домаћин има и мотив више јер никада до сада у званичним утакмицама није савладао Бијељинце. Изабраници Зорана Марића желе да се то деси управо сада јер би им три бода много значила у овом тренутку. Премијерлигаш из кањона Врбаса повратник је у друштво најбољих, а како имају и одређених кадровских проблема, признају да Радник у овој утакмици има нешто више шанси.

- Статистика није на нашој страни и то је оно што није добро. Није спорно ни то да је Радник у овом моменту за нијансу бољи, али ипак није толико бољи да их ми у једној утакмици не можемо да савладамо. Бодови су веома важни и за нас и за њих, па се надам да ће утакмица, у том погледу, бити борбена и квалитетна. Играмо на свом терену, наша предност може да буде и та вештачка подлога, а у крајњој линији, ми себи не смемо да дозволимо луксуз губитка бодова на свом терену, бар не од екипа са којима ћемо се борити за место у средини табеле - истакао је Марић.

Познато је да он баш нема “дугу” клупу, па је сваки изостанак додатни проблем.

- Наступ нападача Стефана Николића је под великим знаком питања и сигурно да је то велики хендикеп. Миладин Филиповић је одрадио само један тренинг претходне седмице и вероватно ће бити на клупи - додао је Марић.

Са друге стране, екипа Радника имала је у прва четири кола изузетно тежак распоред па им је меч против Крупе својеврсно олакшање. Иако признаје да се у кањону Врбаса нико није наиграо, тренер Славко Петровић истиче како би им евентуални бодови из овог меча били веома значајни.

- Имали смо четири паклене утакмице и напокон смо дочекали ривала који је отприлике на нашем нивоу. Учинићемо све да дођемо до прве овосезонске победе. Традиција је на нашој страни, али све традиције, како имају свој почетак, тако имају и крај. Уосталом, и ми и они смо увелико променили саставе у односу на неке претходне дуеле, тако да та традиција и не мора ништа да значи - поручио је Петровић.

Баш као и његов колега и он има одређених проблема са повредама кључних играча.

- Још увек не могу да рачунам на Махира Карића, а сада смо остали и без искусног штопера, Саше Новаковића. Међутим, то не сме да нас деморалише и настојаћемо да из овог сусрета изађемо непоражени, па можда и са пуним пленом што би нас довело до средине табеле која је у овом тренутку наш циљ - закључио је Петровић.

Премијер лига

1. Жељезничар    4        4        0        0        9:1     12

2. Борац     4        3        0        1        10:2   9

3. Ш. Бријег        4        2        2        0        6:4     8

4. Сарајево 3        2        1        0        5:2     7

5. Вележ     4        2        1        1        6:5     7

6. Тузла сити       4        2        0        2        6:4     6

7. Слобода 4        1        1        2        4:5     4

8. Зрињски 4        1        1        2        1:3     4

9. Радник   4        0        3        1        2:4     3

10. Крупа   4        1        0        3        1:4     3

11. Младост        4        0        1        3        4:16   1

12. Олимпик        3        0        0        3        1:4     0

 

У осталим утакмицама петог кола састају се, субота: Широки Бријег – Борац (18,55 часова), Зрињски – Слобода (21,05). Недјеља: Тузла сити – Олимпик (17), Сарајево – Вележ (19 часова). У петак су играли Жељезничар – Младост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана